Gjør det selv:

Med riktig angrepsvinkel og rundede hjørner på skrapa, går det lett å jobbe "kaldt".

Enkle tips for tape-fjerning

Det eneste som er bombesikkert om tape-dekor på båter, er ikke OM den må skiftes eller repareres en dag, men NÅR. Å fjerne den gamle tapen er enklere enn du tror. Klistremerker av forskjellig slag skal også skiftes nå og da.

Publisert Sist oppdatert

Vindusskrape og spray som fjerner limet, er nøklene. Varmepistol til å myke opp tapen og limet bak Kab være nødvendig, men det går også bra å skrape/høvle bort tapen kald, eller mykne tapere med ei fille ganske varmt vann. Du må bare prøve deg fram forsiktig og være nøye med å finne den rette angrepsvinkelen på skrapa.

    Det er også lurt å bruke et et bryne og runde hjørnene på det utskiftbare bladet i skrapa. Det er  de skarpe hjørnene er de som graver seg ned og lager merker i gelcoaten. Bå toppbildet bruker jeg en skrape som er beregnet på å fjerne «slagg» på keramiske komfyrtopper. Den har passende bredde etter min smak, men også bredere vindusskraper med utskiftbare blader funker, avhengig av hvor om underlaget er plant eller buet. Skrapene finner du i malingsforretningen/jervaren.

Limfjerning og skarpe skraper/kniver er greie verktøy i tillegg til varmepistol eller fille med varmt vann.

    Uansett om du fjerner tapen med eller uten varme, vil det sitte igjen limrester. Det er mange gode råd om fjerning av limrester, også hjemmelagete «atomblandinger». For oss andre er en ferdigblandet sprayboks en bra løsning. Jeg sverger til Biltema sin "Label off». Den er både bra og rimelig. Limfjerningsmidler er som regel citrus-baserte, så et Google søk på «Citrus-spray», er bankers.