GALEON 550 Fly har møtt det våte element for første gang. Første eksemplar er bestykket med to Cummins-motorer på 715 hk.
GALEON 550 Fly har møtt det våte element for første gang. Første eksemplar er bestykket med to Cummins-motorer på 715 hk.

Galeon lanserer ny flybridgebåt

Det er få båtprodusenter som holder lanseringstakten til polske Galeon. Nyheten 550 Fly har nettopp fått sin premiere.

Publisert Sist oppdatert

Se stor bildeserie nederst i artikkelen

Galeon har hele 17 modeller på programmet. Fra minstemann på 28 fot og opp til flaggskipet Crystal som måler 75 fot. Den nye 550 Fly er således ikke blant de største båtene fra det polske verftet. I Norge har Galeon solgt heller dårlig, noe som kan forklares med at importør Fische Marine ikke har hatt særlig fokus på å få solgt båtene her til lands. De har satset på Galeons småbåter, som selges under navnet Galia.

52-foteren har køyeplass til seks personer fordelt på tre store lugarer. I tillegg kan båten leveres med egen crew-lugar akter. Denne har eget WC, samt to køyer, og er som vanlig langt mer spartansk innredet enn de flotte lugarene forut. Dropper man mannskapslugaren får man plass til en stor jollegarasje som passer til gummibåter eller en vannscooter.


TRE DEKK: Galeon 550 Fly har køyeplass til åtte personer, og stor flybridge (t.v).

Stor flybridge

Under dekk har båten to toalettrom i tillegg til de tre lugarene. Eierlugaren er plassert midtskips, og er utstyrt med sofa og kontorhjørne. Forut finner vi VIP-lugaren med stor dobbeltkøye og garderobeskap. Beveger vi oss ett nivå opp finner vi en stor salong på babord side. Aktenfor denne er byssa plassert. Båten har også en stor salong på akterdekket. Den største sofagruppa finnes imidlertid på styrhustaket. I tillegg til førerposisjon har man på flybridgen fått plass til wetbar, salong og solseng.

Båten har to motorer, hver på 615 hk, i billigste versjon. Med største motor har båten totalt 1800 hester. Ytelsene er foreløpig ikke offentliggjort.

Prisen er ukjent, men regn med at denne koster noen zloty.

www.galeon.pl

 

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 15.85

Bredde (meter): 4.70

Lengde (fot): 52.00

Vekt (kg): 24500

Dyptgaende (meter): 1.00

Drivstoff (liter): 2400

Max. antall personer: 12

Motoreffekt fra (hk): 1230.00

Motoreffekt til (hk): 1800.00

Opplysninger: www.fischemarine.com