Utvider familien

Slik vil nye Finnmaster PILOT 7.0 se ut.
Slik vil nye Finnmaster PILOT 7.0 se ut.

Finnmaster går nye veier

Finnmaster vil denne høsten lansere et helt nytt familiemedlem, i form av en planende styrhusbåt på 6,6 meter.

Publisert Sist oppdatert

PILOT 7.0 heter Finnmasters nye stolthet. Båten er en lettplanende farkost med mange bruksområder. Som fiske- og utfluktsbåt vil den trolig gjøre seg aller best. 

Båten er konstruert av Hjörvald Sundkvist, og det er ganske så aggressive og tøffe trekk vi ser i linjeføringen på nyheten. Blant annet har pilothousebåten fått negativt vinklede frontruter i styrhuset. Videre har konstruktøren hatt fokus på å få en mest mulig stabil båt ved fisking. Dette er løst ved å ha myebæring i akterskipet, samtidig som skrogvinkelen tiltar gradvis lenger forut, for å sikre gode sjøegenskaper i bølger.

Mye standardutstyr

Båtens styrhus har sitteplass for fire personer, og køyeplass for to. I tillegg er det blitt plass til kjøleskap, minibysse med vann, samt et sjøvannstoalett. Som tillegg kan man velge dieselvarmer, om man ønsker å strekke sesongen og fortsatt ha det varmt og komfortabelt.

Mye er standard i den nye båten fra Finland. Puter, kjøleskap, kokeaparat og toalett er med i grunnpakka. Fra ekstrautstyrslista kan man blant annet velge baugpropell, utvendig styreposisjon, trimplan og fiskekum.

Fra 90-150 hk

Båten er beregnet på motorer fra 90-150 hk, og vil med lengde og motorkraft bli en tøff utfordrer til blant andre Askeladden P66 Pilothouse, AMT 215 PH og diverse franske båter fra Beneteau og Jenneau. 

Pilothousebåten skal komplettere Finnmaster-familien som fra før av består av skjærgårdsjeeper, bowridere og daycruisere. Bobåtene i Oy Finn-Marin ivaretas av Grandezza-modellene. 

Finnmaster PILOT 7.0 skal etter planen være klar for visning allerede denne høsten. 

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 6.60

Bredde (meter): 2.50

Vekt (kg): 1250

Drivstoff (liter): 139

Max. antall personer: 7

Motoreffekt fra (hk): 90.00

Motoreffekt til (hk): 150.00

Opplysninger: www.finnmaster.no

Slik vil nye Finnmaster PILOT 7.0 se ut.
Slik vil nye Finnmaster PILOT 7.0 se ut.