Skibsplast 555 Open er siste modell ut fra Evje-produsenten, som nå legger ned. FOTO: Lars Kristian Larsen
Skibsplast 555 Open er siste modell ut fra Evje-produsenten, som nå legger ned. FOTO: Lars Kristian Larsen

Skibsplast flytter produksjonen

De tøffe tidene i båtbransjen har krevd enda et offer. Skibsplast på Evje legger ned produksjonen og leier ut lokalene.

Publisert Sist oppdatert

-Situasjonen er trist og vemodig, men vi må ta grep nå, sier daglig leder Rune Skibsrud til Setesdølen, som først omtalte saken.

Skibsplast AS ble etablert i 1957 av Roald Skibsrud. Verftet på Evje har produsert båter fra 11 til 24 fot. Dagens modellspekter består av daycruisere fra fem og en halv til syv meter. Verftet har 30 båter på lager som skal selges før fabrikklokalene leies  ut, for den tradisjonsrike plastbåtprodusenten.

- Vi stanser hele produksjonen, og sier opp de siste seks personene på båtfabrikken. Lokalene skal leies ut, sier Rune Skibsrud til fvn.no

Det er de tøffe tidene i båtbransjen som må ta mye av skylda for at Skibsplast-eventyret endte her, i følge lederen.

- Alt har blitt dramatisk forverret de siste fire årene. Det var ikke lenger mulig å holde høyt tempo og lave kostnader. Produksjon er fryktelig dyrt i Norge, sier Skibsrud til regionalavisen.

Grusomt trist

Skibsplast lanserte i fjor sin så langt siste modell, Skibsplast 555 Open. Båten fikk meget gode kritikker i flere båtblader, men solgte ikke bra nok til å redde fabrikken.

Les test av 555 Open her.

Det utelukkes imidlertid ikke at produksjonen kan startes igjen, da sannsynligvis fra Nordkapps fabrikk i Polen. I følge Rune Skibsrud var fabrikken nær en konkurs også i 1988, og har på mange måter levd på overtid.

- Vi kan jo også være glade for at vi har holdt ut så lenge, men akkurat nå er det grusomt trist at det har gått slik at vi må legge ned produksjonen, sier Skibsrud.

Selskapet  Skibsplast vil fortsatt eksistere og Rune Skibsrud presiserer at det kan være mulig at produksjonen kan settes i gang igjen en gang i fremtiden. 

Se alle våre tester av Skibsplast her