Dette 30-knops skiltet skulle vært byttet ut med et 8-knops skilt før årets sesong. (Foto: Privat)
Dette 30-knops skiltet skulle vært byttet ut med et 8-knops skilt før årets sesong. (Foto: Privat)

Fartsgrense godkjent

I februar vedtok Havnestyret å senke fartsgrensen. Kystverket hadde forlagt søknaden, så ingenting har skjedd.

Publisert Sist oppdatert

Til store protester ble det satt en 30-knops fartsgrense på Indre Havn i Horten i fjor. Etter en høringsrunde vedtok Horten Havnestyre i februar i år at grensen skulle senkes til 8 knop fra og med denne sesongen. I følge lokalavisen Gjengangeren venter man bare på Kystverkets godkjenning. Nå er sesongen i full gang, og 30-knops skiltet står fortsatt ved innløpet til Indre Havn drøye tre måneder etter at Havnestyret gjorde sitt vedtak. Fra Kystverket har det vært helt stille.

– Vedtaket er sendt som søknad til Kystverket, som er øverste instans og eventuelt «innvilger» ny fartsgrense. Vi kan ikke innføre ny fartsgrense og skifte skiltene før det er godkjent der, forklarer Bente Levin, driftssjef i Horten havnevesen til Gjengangeren.
– Hvilket svar forventer dere, spør lokalavisen.
– De kan enkelt sagt svare ja eller nei. Vi tror de godkjenner søknaden, svarer Levin.

Neste helg går Færderseilasen av stabelen. De har innkomst på Indre Havn i Horten. Vi antar at de rundt 800 båtene som deltar vil sette pris på om det ikke fortsatt er skiltet med 30 knop der de skal ankre opp og slappe av etter endt seilas.

Det ser ut som om Horten havnevesen kan sette i gang med utskifting av skilt med en gang. Søknaden deres om å endre fartsgrensen til 8 knop på Indre Havn i Horten har nå topp prioritet i hovedkontoret i Ålesund, og årsaken til det er at søknaden som ble mottatt 28. februar i år har blitt forlagt på Regionkontor Øst i Arendal, opplyser seniorrådgiver for kommunikasjon i Kystverket, Pål Are Lilleheim til Båtmagasinet. Kystverket er dypt ulykkelig over saksbehandlingen, og lover rask tilbakemelding til Horten Havnevesen, og vedtaket kommer til å bli slik Horten Havnevesen har foreslått, får vi opplyst. Så om saksbehandlingen i Kystverket om 8 knop på Indre Havn knapt nok har hatt styrefart de siste månedene, er i hvert fall den opp i godt over 30 knop nå slik at fartsgrensen nå kan lande på 8 knop.