GODT SALG: Stavanger Marinesenter har blant annet solgt en ny Fairline Squadron 50

Storbåt selger igjen

I et par sesonger har det vært småbåtene og dagsturbåtene som har reddet båtsalget i Norge. Nå peker pilene bratt oppover for de store familiebåtene.

Publisert Sist oppdatert

-Det er lenge siden vi opplevde noe tilsvarende, sier salgssjef Egil Mathisen i Stavanger Marinesenter. Han viser oss salgsstatistikken for de siste to månedene. Det er tegnet kontrakter på fem nye båter av merkene Fairline og Galeon, og alle er mellom 40 og 50 fot.

-I tillegg har vi veldig god omsetning av bruktbåter. Det er gledelig, for det er gjerne slik at det må være fart i bruktbåtmarkedet for å få solgte nye båter. Dette er veldig hyggelig for oss, sier han, og legger til;

Utviklingen fortsetter

-Hyggelig er også at den fine utviklingen fortsetter. For øyeblikket er vi i ferd med å sluttføre kontrakter med flere nye kunder, også her er det snakk om bobåter mellom 40 og 50 fot. Også andre storbåtforhandlere som Båtmagasinet har hatt kontakt med, tegner et optimistisk bilde av sitasjonen. Det selges bedre enn på lenge. Og ordrebøkene hos produsentene er, om ikke smekkfulle, litt fyldigere enn de var i fjor på samme tid.

Her er de nye båtene Stavanger Marinesenter har solgt siste to måneder, de fleste leveringsklare i april 2015. En fairline Squadron levers ved årsskiftet.  

Nye båter

2015 Fairline Targa 48 GT 

2015 Fairline Squadron 50             

2015 Galeon 305  

2015 Galeon 420
2015 Fairline Targa 38

  

GLADE GUTTER:Roland Czybulla (t.v.) og Egil Mathisen i Stavanger Marinesenter er godt fornøyd med det som skjer i storbåtmarkedet for tiden

FAIRLINE: To nye Fairline Targe, henholdsvis 48 og 38 fot er nylig solgt fra Stavanger Marinesenter.