17. MAISTEMNING: Båtfolket samlet seg om åpningen av Færder nasjonalpark i helgen. Alle foto: Reidar Kjeldsrud

Båtfolkets 17. mai

Skikkelig 17. mai-stemning i Vestfolds skjærgård lørdag. Båtfolket møtte frem i stort antall for å være med på åpningen av Færder nasjonalpark. Se alle bildene.

Publisert Sist oppdatert

Se stor bildeserie nederst i artikkelen.

Fylkesmann Erling Lae var der og statsråd Inga Marte Thorkildsen var der – sammen med hundrevis av tur- og båtfolk. Lørdag var det storslått åpning av den 37. nasjonalparken i Norge. Det hele startet ute på Verdens ende lørdag formiddag, med underholdning av blant andre Ole Paus og Helge Jordal.

Båtfolkets 17. mai

Takket være 100 fritidsbåter, ledsaget av ishavsskuta Berntine, ble kortesjen fra Verdens Ende til Bolærne et flott innslag. Etter et par timers regnvær på formiddag, tittet sola frem da båtene la i vei.

Folkefest

Det var arrangementer og kos på militærhistorisk grunn på Bolærne hele ettermiddag. Stor stemning og masse folk. Folkefesten forflyttet seg senere på kvelden til Tønsberg der det var show og underholdning på brygga, igjen med Ole Paus, Helge Jordal og Herrene i haven. Terje Johannessen sto også for en gnistrende konsert sammen med Eva & The Heartmaker og Mhoo.

1100 kvadratkilometer i Ytre Oslofjord

Nasjonalparken strekker seg fra Ormøy i Nøtterøy kommune i nord til Færder fyr i Tjøme kommune i sør. Færder nasjonalpark utgjør sammen med nasjonalparkene Ytre Hvaler i Østfold og Kosterhavet på svensk side, en stor og nesten sammenhengende økologisk og landskapsmessig øymasse på til sammen ca. 1100 kvadratkilometer i Ytre Oslofjord.   Nasjonalparken er opprettet for å ta vare på variasjonen og mangfoldet knyttet til landskap, geologi og biologi på land og i sjøen.

Alle fotos: Reidar Kjelsrud, KNBF.