UTFORDRER: Vil Frode Sundsdal utfordre sin teamleder Rupp Temper i Tønsberg i helgen?

Stiller VM-admiralen fra Tønsberg til start?

Vi observerer at båten til sjefen for VM-runden i Tønsberg, Frode Sundsdal, er på plass i depotet. Det kan bety at vi får en overraskelse på startlinjen.

Publisert Sist oppdatert

Det spekuleres i om Frode Sundsdal vil utfordre Rupp Temper og hans verdensrekord – og det på hjemmebane. Frode er selv kjører i Rupp Tempers team. Selv om Frode er primus motor for arrangementet, er det ingen ting som hindrer ham i å stille på start. Løpene styres av intensjonal jury og der han han ingen innflytelse.

Har forutsetninger

44-åringen fra Tvedestrand er  en profesjonell båtracefører. Han har gjort seg bemerket både i den største powerboatklassen og Formula 2 rundbane. Som 20-åring ble han juniorverdensmester i klassen T400 og har senere sikret seg tre VM-titler, 3 EM-titler og en lang rekke NM-gull. I forhold til hva som skjer i Tønsberg fredag kveld er det også verdt å merke seg at han fra før har ikke mindre enn åtte verdensrekorder i hastighet i forskjellige klasser.  Han vet selv hvor hårfint og spektakulært denne sporten er. Under Grimstad Powerboat Show i 2011 gikk han rundt i 200 km/t. I tillegg til å være aktiv utøver har Frode bemerket seg i båtsportorganisasjonene, både Norges Båtsportforbund og i Council i UIM Union International Motonautiqe.

PUBLIKUMSVENNLIG: Fredag kveld skal det kjøres "utklassing" på kort bane i kanalen i Tønsberg.

Fredag kveld får vi svar

Det har ikke lykkes Båtmagasinet å få ryktet bekreftet, men vi mener likevel å ha hold for spekulasjonene.  Etter et spennende åpningsshow fredag kl. 18.0 får vi svar.

Mens rekordforsøkene skal skje på et langstrekk er det senere på kvelden staket ut en spektakulær kortbane der alle kjørene utfordrer hverandre, to og to etter utklassingsprinsippet – frem  til en frisk finale mellom de to beste.

Publikumsvennlig båtrace

Selve VM-runden finner sted med inneledende runder lørdag og finale søndag. Selv om denne banen er lengre, er den publikumsvennlig fra start til mål. Det er svensken Pierre Lundin som så langt i år leder VM år, fulgt av tyskeren Nick Bisterfeld og Matt Palfreyman fra England. Nevnte Rupp Temper ligger på en foreløpig åttende plass, mens Mette B. Bjerknes er på en god 13. plass. Pål Virik Nilsen er i angrepsposisjon fra en 16. plass, tett fulgt av Tobias Munthe-Kaas på 18. plass. Mye kan endre seg etter helges heat i Tønsberg.

PUBLIKUMSVENNLIG: Lørdag og søndag skal det kjøres VM-runde i Tønsberg.

Båtfolket velkommen

Arrangøren sier til Båtmagasinet at det ikke er noen ting i veien for at båtfolket følger racet langs banen, men det er viktig at alle forholder seg til henvisninger fra arrangørbåtene som bærer blått flagg.

Båtmagasinet har fått flere henvendelser fra folk som har tenkt seg til Tønsberg med båt i helgen, og de fleste spør om det mulig å ta seg inn til gjestehavna gjennom kanalen.

-Absolutt. Et race som dette må jo være midt i blinken for folk som dyrker båtinteressen, sier presseansvarlig Joyce Christine Andersen. Det eneste man skal passe på er tidspunktene for åpning av kanalbroen. Noen åpninger er innstilt som følge av racet. Broen åpner seg ikke fredag 31. juli kl. 18.00, lørdag 1. august kl. 14.00 og 18.00 og søndag 2. august kl. 16.00. Hun understreker at det er viktig at båtfolket følger anvisningene fra arrangørbåtene med blå flagg.

Gjestehavna i Tønsberg er åpen for alle i hele helgen, men det vil ikke bli anledning til å legge seg på utsiden av moloen på grunn av racet. Dager med race er det heller ikke anledning til å legge langs bryggene i Tønsberg.