LUKSUSSKIP: 72 meter lange M/Y Stella Maris er tegnet av nordmannen Espen Øino. FOTO: Hans Wischer
LUKSUSSKIP: 72 meter lange M/Y Stella Maris er tegnet av nordmannen Espen Øino. FOTO: Hans Wischer

Denne båten har en nordmann tegnet

Oslo-mannen Espen Øino er blitt er stort navn innen yachdesign. Her er hans siste mesterverk - på 236 fot.

Publisert Sist oppdatert

Se bildeserie nederst i artikkelen

Espen Øino driver eget designstudio i Monaco, og herfra tegner han noen av verdens største og lekreste luksusyachter. Nordmannen har virkelig skapt seg et navn i den internasjonale yachtindustrien, og har kapret flere enorme kontrakter. Fra linjer til ferdig båt går det gjerne flere år. I fjor besøkte Båtmagasinet Viareggio Superyacht i Italia da M/Y Stella Maris var under konstruksjon. Vi fikk en omvisning om bord på "byggeplassen", og lot oss imponere av de veldige dimensjonene - og heisen fra dekk til dekk.  Nå er den vakre yachen sjøsatt og overlevert til sin ukjente eier. Det er ikke uvanlig at eierforholdet forblir en hemmelighet mellom konstruktør, eier og noen få utvalgte nøkkelpersoner. Slik er det også med Stella Maris, hvis navn betyr "havets stjerne" (Star of the sea).

Les også: Verdens 10 største privateide yachter

Båten er 72 meter lang og 12,6 meter bred, og er således ingen pusling på sjøen, selv om den er langt fra den største båten Espen Øino har tegnet. Om bord har gjestene 1154 kvadratmeter "boareal". Av dette er 628 kvadratmeter innendørs.  Her kan gjestene boltre seg med på spa-senteret som blant annet inneholder steamdusj, tyrkisk bad, treningsrom, massasjerom, jacuzzi og svømmebassenger.

SJØUTSIKT: En av lugarene på M/Y Stella Maris.

Ellers har den lekre farkosten to "joller" på 24 fot, to vannscootere og en redningsbåt. På øvre dekk er det landingsplass for helikopter, opplyst og godkjent for nattlanding.

Utstyrslista er enorm. Alt tenkelig utstyr er på plass om bord, blant annet et eget internt elektronisk meldingssystem og trådløst nettverk i alle rom.

Yachen har lugarer til 10 gjester pluss eierlugaren. I tillegg kommer køyeplass til 20 besetningsmedlemmer. Toppfarta er 17 knop ved hjelp av to svære Caterpillar-motorer.

Fakta

CE-kategori: A

Produksjonsland: Italia

Lengde (meter): 72.10

Bredde (meter): 12.60

Lengde (fot): 236.00

Dyptgaende (meter): 3.70

Opplysninger: www.vsy.it