STILLE DAG: Det var stille i havna da vi var på besøk, men når sola titter frem og i helgene fylles det opp i gjestehavna på Lille Kalvøy.
STILLE DAG: Det var stille i havna da vi var på besøk, men når sola titter frem og i helgene fylles det opp i gjestehavna på Lille Kalvøy.

Havneidyll med personlighet

Knappe fem nautiske mil øst for Ålesund, ligger en godt bevart havnehemmelighet. Lille Kalvøy og «Garaløa» er et lite paradis for båtfamilier på fine sommerdager – med Kathrine Nydahl som ytterst vennlig vertskap.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren på Sunnmøre har foreløpig vart i to dager, og har tatt en pause igjen denne uka. Når vi kommer til Lille Kalvøy en regntung hverdag i begynnelsen av fellesferien, er det derfor stille ved bryggene. Kathrine Nydahl, andre generasjon driver av stedet, tar likevel i mot oss – slik hun ønsker båtfolket velkommen gjennom hele juni, juli og august. På øya i Ellingsøyfjorden, som familien eier og som har vært i slekta i generasjoner, driver hun nå gjestehavn og restaurant i det gamle fjøset Garaløa et steinkast over havna.

 

GARALØA: Kathrine er pytt og panne på Lille Kalvøy, og veksler mellom kjøkken, bar og gjestebrygge.

– Det var far og mor som ryddet og rustet opp plassen med tanke på å gi båtfolk og andre et tilbud, forteller driftige Kathrine. Hun har blitt vant til livsstilen med gårdsliv og lange arbeidsdager fra tidlig alder, og har gradvis tatt over driften av Lille Kalvøy.

– Foruten gjestebrygga, som skal rustes opp med nytt dekke de nærmeste dagene, har vi matservering i Garaløa hele sommeren. Og på gresslettene ned mot havna har vi griller der båtfolket samles mens ungene kan leke trygt.

Oppe på de velstelte slettene er det et rikt utvalg lekeapparater og utfoldelsesmuligheter for barna.

– Vår og høst tar vi imot mange lukkede selskap her, men om sommeren er det båtfolket som er hovedfokus. Vi ligger i kort avstand fra Ålesund og har god havn og rolige, naturskjønne omgivelser som vi håper at flere oppdager etter hvert, sier Kathrine på Lille Kalvøy.

For mer informasjon, gå inn på www.garaløa.no

Lille Kalvøy er også på Facebook.

En større reportasje fra Lille Kalvøy kan du lese i neste utgave av Båtmagasinet som kommer 31. august.