Mercedes har alliert seg med Silver Arrows Marine for å lage denne luksusbåten. Etter planen skal første båt sjøsettes i 2013.

Mercedes på sjøen

Mercedes-Benz har allieret seg med Silver Arrows Marine og avslører sin 14 meter lange (nesten 46 fot) sjøgående Granturismo.

Publisert Sist oppdatert

Se bildeserie nederst i artikkelen

Martin Francis og Tommaso Spadolini som jobber hos det britiske firmaet Silver Arrows Marine har tegnet linjene til det nye fartøyet som foreløpig kun heter Mercede-Benz style . Yachten vil bære preg av det tyske bilmerkets mangeårige designfilosofi. Det er racerbilen Silver Arrow fra 1930-tallet som har hatt størst inflytelse på linjeføringen i den sjøgående nyvinningen.

MB og Silver Marine går sammen om å utvikle yachtens nyskapende layout, bruk av plass, eksteriør, interiør og valg av materialer og fargekombinasjoner. Yachten som vil bli lansert i løpet av det kommende året, vil være ideel for en morsom dag ute, samtidig som den gir mulighet for overnatting (det skulle vel bare mangle i en 46-foter). Mercedes-Benz har vært i eliten teknologimessig på bilfronten, og produsenten har nylig erobret luftrommet med sitt nye Eurocopter EC145. Er de på vei til å bli kongen på havet også?

Prisen på vidunderet er foreløpig ukjent.