NY STØRRELSE OG NYE FUKSJONER: Elite-serien kommer nå også med 7-tommers skjerm. Elite7 er en av maskinene som kan bruke Jeppesen-kart.
NY STØRRELSE OG NYE FUKSJONER: Elite-serien kommer nå også med 7-tommers skjerm. Elite7 er en av maskinene som kan bruke Jeppesen-kart.

Ny ekkolodd-serie fra Lowrance

Det skjer store ting innen den maritime elektronikkverden for tiden. Nå kommer Lowrance med enda et nytt og spennende produkt.

Publisert Sist oppdatert

Lowrance har fra før av kunne tilby plotteren/ekkoloddet i Elite-serien i to størrelser, 3,5 og 5 tommer. Nå kommer en større versjon av disse, spesielt tilpasset hobbyfiskeren.

-Elite-7 er skreddersydd og perfekt tilpasset hobbyfiskeren, tegnefiskeren, krabbefiskeren eller dykkeren, eller til de som bare vil ha det beste verktøyet, skriver Pronav i ei pressemelding.

Tidligere denne høsten imponerte Lowrance med den nye HDS-serien, som nå har fått innebygget bredbåndsekkolodd.

Plotterne har 480 x 800 px oppløsning på skjermen, og denne har i følge Pronav en meget god LED-bakgrunnsbelysning.

Elite-serien består av fire ulike modeller. Her vises HDI-versjonen, som også er den mest påkostede utgaven.

Fire modeller

Elite-7 serien består av 4 modeller, men mange valgmuligheter når det gjelder ekkoloddsvingere:
Elite-7 HDI -Kombinert kartplotter, bredbåndsekkolodd og DSI skanningsekkolodd
Elite-7 - Kombinert kartplotter og 83/200khz bredbåndsekkolodd
Elite-7X - Kombinert bredbåndsekkolodd og DSI skanningsekkolodd
Elite-7M - Kartplotter/GPS

Her er nyhetene på Elite-7-serien: Lowrance benytter noe av teknologien fra HDS-seriene og introduserer HDI – Hybrid Dual Imaging. I én og samme hekksvinger får man både 83/200khz eller 50/200khz bredbåndsekkolodd samt 455/800khz skanningsekkolodd –  se både fiskestimer og billedlignende detaljer av bunn og fisk samtidig! NMEA2000 er også på plass, for deling av blant annet posisjonsdata.

Multi-window display

– stort utvalg av skjermpaneler på et så rimelig produkt. Du får mulighet for å velge 3 skjermbilder samtidig – kart – bredbåndsekkolodd – skanningsekkolodd. Du kan også velge horisontal splitt, vertikal splitt, eller en kombinasjon.

Page Selector

– dedikert knapp for Hjem-skjerm med 8 forhåndsdefinerte skjermpaneler.

DownScan Imaging Overlay

– Ultra skanningsbildet kan legges over bredbåndsekkoloddbildet og på den måten skiller man mye enklere fisk fra omkringliggende strukturer.

TrackBack™

  - spol tilbake i ekkoloddbildene for å sjekke bildene på nytt, og på kartplotter modellene kan man ganske enkelt sette ut merker i kartet om man ser interessante ting på ekkoloddbildet.

Elite-7 har samme dimensjon som Lowrance HDS-7 Touch. Dermed kan man bytte fra den ene til den andre modellen uten store problemer. Samme svingere kan også benyttes om hverandre.

Den rimeligste versjonen er 7M som er en ren kartplotter. Prisen for denne 7-tommeren begynner på 6350 kroner inkludert moms. Dyreste modell, Elite-7HDI, havner trolig på i overkant av 10 000 kroner.

www.pronav.no