NYE PRODUKTER: Med ONIX- og ION-serien kan Humminbird tilby et produkt som tilsynelatende er på høyde med konkurrentenes. Her ser vi ION-plotteren i 10-tommers versjon.

Humminbird melder seg på

Amerikanske Humminbird vil også være med på leken, og lanserer nå to nye plotterserier.

Publisert Sist oppdatert

Johnson Outdoors, eieren av Humminbird, har tilsynelatende hatt fokus på helt andre ting enn å holde tritt med utviklingen av kartplottere de siste årene. Humminbird har sjeldent nådd opp i våre plottertester, mye fordi produsenten tilsynelatende ligger langt bak både når det gjelder brukervennlighet og funksjonalitet. Ekkoloddene er bra, men kombinasjonen av ekkolodd, kart og radar har ikke Humminbird mestret med særlig hell, etter vår oppfatning.

Tar igjen det tapte

Men nå melder de seg virkelig på, og lanserer to helt nye plotterserier, komplett med multitouch og de meste av funksjoner tilgjengelig.

Les også:

To nye fra Garmin og Multitouch fra Simrad

En fritidsplotter og en proff

ONIX-serien består av en åtte- og en titommers kartplotter, og kan leveres med innebygget ekkoloddmodul. Denne serien er beregnet for kystnære farvann, og de fleste fritidsbåter under 50 fot.

Humminbird ION-serien er beregnet på de større båtene, og kommer med displayer på henholdsvis 10 og 12 tommer.


TO MULIGHETER: De nye plotterne fra Humminbird kan betjenes både med knapper og berøringsskjerm.

Cross touch

En artig funksjon amerikanerne har fått med er muligheten for å dra to fingre over skjermen for å komme tilbake til hjem-menyen. Enkelt og greit.

Både ION og ONIX-serien har både multitouch og knappebetjening. Humminbird kaller det cross touch.  Berøringsskjermen er fin å bruke når man ligger stille eller går i sakte fart. Knappene er å foretrekke om man går med stor fart eller i kraftig sjøgang.

Alle de nye plotterne har støtte for både Navionics, C-map og Humminbirds egne kart. I likhet med blant annet Simrad og Lowrance er det også mulig å lage egne kart over havbunnen. Dette gjøres ved å ta opp det ekkoloddet ser, og deretter eksportere dataene til en annen kartbrikke.

ION-serien har i tillegg innebygget nettleser, slik at man kan surfe på nett med plotteren, om man for eksempel har ICE-nett om bord. Det er også mulig å dele 3G-dekningen fra mobilen med plotteren, for å komme på nett.

DEN MINSTE: Onix-serien er beregnet for kystseilas, og ikke jordomseilinger. Til slike utflukter bør man i følge Humminbird velge ION-serien.