ÆRESMEDLEM: Leif Bergaas (til venstre) overrekker Eivind Amble æresdiplomet på vegne av Norske Båtbyggeriers Landsforening og takker Eivind Amble for hans mangeårige innsats for Norsk båtbransje.

Eivind Amble æresmedlem i NBL

Norges kanskje mest kjente båtkonstruktør, Eivind Amble, er utnevnt til æresmedlem i Norske Båtbyggeriers Landsforening. Han fikk utnevnelsen på bakgrunn av sine mange uvurderlige bidrag til landets båtbyggere gjennom flere tiår.

Publisert Sist oppdatert

Eivind Amble har konstruert en mengde båttyper fra små joller via seilbåter til større "bo-båter" og arbeidsfartøy.

Fjord Boats

Mange båtmerker kunne vært nevnt men Fjord Boats hvor Eivind Amble var ansvarlig for design og utvikling er et av de beste eksempler på hans rikholdige kunnskap og evne til å lykkes. På slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet var Fjord Boats en av de ledende innen fritidsbåtproduksjon i Europa.

Seriøs bidragsyter

Eivind har også i mange år engasjert seg sterkt i båtpolitiske spørsmål og satt Norge på kartet som en internasjonal seriøs bidragsyter i sikkerhets-, standardiserings- og sertifiseringsspørsmål.

ICOMIA-representant

Han har vært norsk representant i ICOMIA – det internasjonale båtbransjeforbundet - og i en årrekke vært leder av Standard Norge sin komité K 146 hvor han har deltatt aktivt i arbeidsgruppene som utarbeider ISO-standardene som understøtter EU-direktivet for fritidsbåter.

Gjennom aktivt arbeid og stort internasjonalt nettverk har han også hatt en viktig rolle i utviklingen av maritimt sikkerhetsutstyr og regelverk for bygging av fritidsfartøyer. Som teknisk konsulent for Norboat – organisasjonen for fritidsbåtbransjen i Norge og medlemmene har hele båt-Norge hatt nytte og glede av hans kunnskap og support.

Båtmagasinets mann

Eivind Amble har i mange år vært en kjent kronikør i Båtmagasinet og har levert en rekke nyttige artikler der han har formidler regelverk for konstruksjon av båter til båtfolket på en folkelig måte.

Båtfolket er han en stor takk skyldig for denne innsatsen.

Eivind Amble ble overrakt æres diplomet under et arrangement på Hotell Caledonien i Kristiansand 29. mai, med påfølgende middag og feiring sammen med representanter fra bransjen.