OVERTENT: Gussis lager- og produksjonsanlegg ved Svanesund gikk tapt i brann lørdag.

Verdier for 15 millioner tapt i storbrann

Lager- og produksjonsanlegget til Gussi Performance ved Svanesund nord for Stenungsund i Sverge ble totalskadet i brann lørdag.Store leveranser til båtprodusenter og båtutstyrskjeder gikk tapt.

Publisert Sist oppdatert
ALT TAPT: Hele lager- og produksjonsbygget til Gussi ble flammenes rov.

Eirik (Gussi) Gustavsen anslår at verdier for nærmere 15 millioner kroner gikk tapt. Et varelager bestående av radio til bruk i båt, antenneutstyr og høyttalere og et stort antall bryterpaneler ble flammenes rov.

Kabelproduksjon

Eirik Gustavsen hadde i tillegg en omfattende kabelproduksjon i bygget. Både kabler og produksjonsutstyr gitt tapt. Det samme ble et stort antall båtratt. Gussi Performance Sweden AB er en stor produsent og leverandør på skreddersydde instrumentpaneler i båt. Både datastyrt freseutstyr og leveringsklare dashbord forsvant i brannen lørdag. Selskapet har en lang rekke båtprodusenter og båtutstyrskjeder verden over på kundelisten.

NESTEN NYTT: Det flotte anlegget ved Svanesund i Sverige var bare fem år gammelt bør flammene tok det lørdag formiddag.

Nesten nytt anlegg 

Det er ikke mer enn fem år siden Gussi satset stort på et nytt anlegg rett ved fergekaia mellom  Kolhättan og Ourust.  Brannårsaken er ikke kjent, men Eirik (Gussi) Gustavsen har et om mål å komme tilbake med salg og produksjon så snart som mulig.

STORE TAP: Eirik Gussi Gustavsen anslår at verdier for 15 millioner gikk tapt ved storbrannen lørdag.