Toppfarten er over 200 km/t på den 2250 meter lange banen. Fra Pole Position og ned til 10. plass skilte det 0,8 sekund i F2-EM i England. EDH-teamet, med Frode Sundsdal i båten, hevdet seg meget bra også denne gangen.

Frode imponerte i England

-Surt at pallen glapp også denne gangen, men jeg kan ikke si annet enn at jeg er storfornøyd, sier Frode Sundsdal rett etter hjemkomsten til Tønsberg fra F2-EM i England.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til VM rundene går Europamesterskapet over 4 heat. De 3 beste heatene blir lagt sammen og gir sammenlagt resultat. I helgen ble det dessverre bare kjørt tre heat, og da teller alle 3. - Det slo negativt ut, da jeg hadde en dårlig start, av totalt 6 starter. Det var nok til at medaljen glapp, men når jeg først skulle tape er det en ære og gjøre det for 3 x Verdensmester Colin Jelf, sier Frode.

Latviske Uvis Slakteris var suveren i England og vant 2 av 3 heat. Matt Pallfreyman vant 1 heat - men ble henvist til andre plass i de to påfølgene heatene, noe som var godt nok for 2. plass totalt. Colin Jelf ble nr. 3. Totalt var det 19 deltagere i fra 10 nasjoner med.

EDH Racing er Frodes eget team

-Vi har i år etablert vårt eget team, EDH Racing. Det er en stor jobb. Et team av mekanikere, hjelpeapparat og ikke minst sponsorer skal samkjøres. At vi samtidig skulle etablere oss i verdenseliten første året, og levere stabilt gode resultater - med 3. plass i Speedrun , 4. plass i kvalifiseringen i Tønsberg Båtrace ( VM runde ) og ikke minst en 4. plass i Tvedestrand (også VM runde ) er stas, smiler han.

- Vi tok seieren i finalenheater og ble nr. 2 totalt i det tyske mesterskapet, samt vunnet de løpene vi har stilt opp i her hjemme, så man kan trygt si at vi har levert langt over vår egen forventning. Tidligere dominerte Sverige F2 klassen, men i England hadde Norge 4 plassen ved Frode, 5. plass til Tobias Munthe Kaas og Christian Carlsen på 6 plass.
3 av topp 6 i et EM -i båtsportens største klasse – er ganske imponerende.

NY 4. PLASS: Frode Sundsdal har samlet på sure 4.plasser i år, men har likevel all mulig grunn til å være storfornøyd.

Beste internasjonale prestasjon

- Dette er nok min beste internasjonale prestasjon i F2. Feltet var veldig konkurransedyktig, og forholdene var ekstreme. Flere erfarne utøvere, som de svenske favorittene Erik Edin og Johan Østerberg, gikk rundt. Tyske Manuel Saueressig  flippet. Det gjorde også Matt Pallfreyman, men på trening, så han kom kraftig tilbake og sikret sølvet.
-Jeg kvalifiserte som nr. 9. Teamet var enige om at 6. plass var et fornuftig mål, forhold tatt i betraktning. Da må 4. plassen gå inn i historieboka som årets løp. Men likevel er det nok 4. plasser nå. Vi skal innta pallen i tiden som kommer, konstaterer Frode Sundsdal.