SOMMERKUPP: Disse plotterne får du nå til hyggelige priser. Fra venstre Raymarine e7, Simrad NSS7 og Garmin 720.
SOMMERKUPP: Disse plotterne får du nå til hyggelige priser. Fra venstre Raymarine e7, Simrad NSS7 og Garmin 720.

Gode plottere til super sommerpris

Kartplottere har tilsynelatende rast ned i pris de siste årene. Nå får du de beste til fantastiske priser.

Publisert Sist oppdatert

Syvtommeren er en meget attraktiv plotterstørrelse for veldig mange båter. Den passer fint i så vel familiebåten som i en enkel daycruiser. Før du kjøper plotter bør du se hva du har plass til i båten, og også hva slags bruk du har. Holder du deg innaskjærs i trygge farvann klarer du deg greit med sjøkart, og gjerne en iPad med kartapplikasjon.Vil du ut på tur er en ordentlig kartplotter klart å foretrekke.

Her er noen gode sommertilbud:

Avansert - til hyggelig pris

Vi begynner med Simrad NSS7, som er en meget god kartplotter med det meste av funksjonalitet. Den er en såkalt MDF, mulitifunksjonsdisplay, som betyr at den kan vise blant annet radar, motordata, kart og ekkolodd. Med NMEA200 kan det meste kobles til – også musikk.

Les også: Årets nye kartplottere 2013

Simrad NSS7 - avansert plotter med både berøringsskjerm og knappebetjening.

NSS7 kostet 15 900 kroner da den ble lansert sommeren 2011, og har siden den gang vært nede i 10 000 kroner hos de rimeligste nettbutikkene.

Nå får du den til kuppris:

7289 kroner hos Høcom
7290 kr hos Mjøsservice
7299 hos Stokken båt og motor.

Rimelig berøringsskjerm

En annen meget god kartplotter er den svært populære Garmin 720, som er en noe enklere plotter enn Simrads. Den er svært enkel i bruk, og har også auto guidance-funksjon. Med denne funksjonen får brukeren opp en anbefalt seilingsled fra utgangspunkt til destinasjon - omtrent som bilnavigasjon.

GARMIN 720 . en god gammel traver som er lekende lett å bruke.

Plotteren har flere ganger vunnet våre tester, men begynner nå å trekke på årene, og kom derfor til kort mot både Raymarine e7 og Simrad NSS7 i vår siste test. Likevel er 720 en meget god kartplotter som dekker de fleste behov. Garmin 720 erstattes nå av Garmin 721, som er blant de første på markedet med multitoutch. Den får du nå til 9990 kroner som introduksjonstilbud hos Fische Marine. Med 721 på markedet faller prisen kraftig på forgjengeren 720.

Nå får du den for:

5352 kroner hos Høcom,
5390 kroner hos Medø Marina på Tjøme
5495 kroner hos Seatronic.
 

Raymarine e7 har innebygget trådløst nett, som gjør speiling på iphone eller nettbrett mulig. 

Raymarine e7, som for øyeblikket er den mest avanserte av 7-tommerne i dette prissegmentet, har også gått kraftig ned i pris. Dette er den nyeste av de tre overnevnte plotterne, og vil nok derfor få sin største prisreduksjon de neste årene. Prisen var 13450 i 2012.
Nå får du den for
8990 kroner hos Seatronic
9990 kroner hos MjøsService.