FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.

Færre druknet fra fritidsbåt

De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.

Publisert Sist oppdatert

-Selv om vi ønsker at alle kommer trygt hjem, så er det gledelig at en nå ser enda et år med nedgang i antall omkomne, sier kommunikasjonsdirektør Dag Ingen Aarhus i en pressemelding i dag. Han håper og tror dette er et resultat av samlet søkelys på trygghet på sjøen fra flere etater og organisasjoner.

-Av statikken leser vi at det omkom personer i to ulykker med kano, to fra lukket eller delvis lukket motorbåt og fire fra åpen motorbåt. Det er foreløpig ikke stadfestet at bruk av flyteplagg i mer enn tre av ulykkene, der to brukte vest og en ikke.

-Aarhus sier det foreløpig er vanskelig å trekke noen trender. De omkomne fordeler seg på Rogaland, Troms (to i hvert fylke) og en i Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Vest Agder og Vestfold.