DRACO 25: Slik blir nye Draco 25.

Avansert dagsturbåt fra Draco

Båtmagasinet har tidligere (nr 8 2013) presentert den første skissen av nye Draco. I dag kan vi vise flere skisser av Windy Draco 25 som første gang vises på båtutstillingen Boote i Düsseldorf januar neste år.

Publisert Sist oppdatert

Det er det velrenommerte Dubois Naval Architects i Hampshire i England som står for linjene i den nye serien som totalt skal omfatte tre båter. Foruten denne på 25 fot planlegges det også en 22 foter og senere også en 28 foter. Bowrideren vil få en teltlignende kalesjeløsning over sitteplassene foran, og dermed er det tilrettelagt for et par overnattingsplasser, selv om dette først og fremst er en romslig dagsturbåt.

Alt er nytt

Med den nye Dracoserien er en av båthistories best bevarte og mest klingende båtnavn vekket opp fra dvale. Men likevel er det ikke mulig å finne genetiske arvestoffer mellom gamle Draco. Båten sikter inn mot hyttefolket i skjærgården som vil ha en bruksbåt over middels. Den skal bli praktisk, med plass til mange mennesker og med et dypt og trygt forskip.

Tydelig formspråk

- Rett og slett en moderne båt som skal ha appell både til yngre og eldre. Den skal ha et tydelig formspråk og vil være markant, sier direktør adm. direktør Knut Heiberg-Andersen i Windy Boats AS til Båtmagasinet. 

ROMSLIG: Høyt fribord og mange lune sitterplasser i Draco 25.
OVERNATTING: Et "telt" over sitterplassene gir overnattingsmuligheter i nye Draco 25