MEKTIG SKIP: Delta 80 med tre IPS-drev under skrogbunnen ruver godt, tross sitt flate formspråk.
MEKTIG SKIP: Delta 80 med tre IPS-drev under skrogbunnen ruver godt, tross sitt flate formspråk.

Svenskenes nye stolthet

Delta sjøsetter flaggskipet

Publisert Sist oppdatert

Svenske Delta powerboats har bare brukt 10 år på å gå fra en 25-foter til en 26-meters luksusyacht. Nå er første byggenummer av Delta 80 ferdigstilt. Familielikheten til de øvrige  sju modellene er lett å se. Dette er et design som du elsker eller hater.

-Vi har jobbet over to år med dette prosjektet, og det er med stolthet vi nå kan presentere resultatet, sier salgsdirektør Kalle Wessel i en pressemelding.

2700 hestekrefter

Til og med fabrikken måtte bygges om for å få satt båten i produksjon. Nye teknikere og båtbyggere måtte ansettes for å klare jobben. I likhet med Delta 54 IPS er også Delta 80, eller Delta Yacht, som svenskene kaller den, bygget i karbonfiber. Dette gjør båten lettere i forhold til konkurrentene, noe som igjen sparer drivstoffutgifter. Disse vil uansett bli relativt høye da båten har tre Volvo Penta IPS 1200-maskiner. Hver av disse sekssilyndrede motorene yter 900 hk, og bruker totalt 330 liter i timen ved 32 knops fart. Reduserer man farta til 20 knop halveres forbruket. Toppfarten er imponerende 37 knop.

EIERLUGAREN finner vi under dekk på styrbord side.

Under dekk finnes fire lugarer pluss to mannskapslugarer. Ellers kan båten by på stor flybridge med grill, solseng, bord og automatisk foldbart biminitak.

I aktergarasjer finnes en Williams vannjet-jolle, og plass til ytterligere ett leketøy, som vannscooter eller enda ei jolle. SALONGEN skulle være romslig nok for de fleste.

Norsk importør er Smart Marine, med kontorer i Avaldsnes, Bergen og Stavanger

Fakta

CE-kategori: A

Lengde (meter): 25.88

Bredde (meter): 6.20

Lengde (fot): 80.00

Vekt (kg): 45000

- Effekt (hk): 2700.00