«Dollargliset» du kanskje ikke visste om

Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».

Publisert Sist oppdatert

I år lanserer Massachusets-byggeren en ny utgave av en klassiker. Furina 25 Classic er akkurat like retro-inspirert som tidligere modeller, men med tidløse linjer på vindrute og med høyglanspolerte rustfrie detaljer, som også er et av varemerkene til Danalevi.

 

Modernitetene er vinduene i skrogsiden, steppet skrog og en funksjonell innredningsløsning. Privatlivet kan nytes i lugaren under dekk, og lett tilgang til plattformen, sikrer dukkerten. Båten leveres med både fast hardtop og kalesjeløsning.

Men nymotens greier som utenborsmotor(er) holder man seg langt unna. Båtene leveres med Volvo bensin hekkaggregater på 350 og 483 hk, og ferdig med det. I bruk er ikke modellen særlig velegnet for «norsk» båtbruk. Mangel på å entre dekk via luke i vindruta og dollbord, mangler helt.

    Førerplassen med instrumentering bærer båtens retropreg. Typisk amerikansk, men med stil.

 

Her er det en videovisning av den nye modellen: https://www.youtube.com/watch?v=1XqtYjMeSEU

Produsentens hjemmeside: https://www.danalevi.com