Retro-Refleksivt materiale kaller Regatta yttermaterialet i deres nye vest som blir en kjemperefleks når man lyser på den i mørket. (Foto: Produsent/Tony Hall)
Retro-Refleksivt materiale kaller Regatta yttermaterialet i deres nye vest som blir en kjemperefleks når man lyser på den i mørket. (Foto: Produsent/Tony Hall)

Designpris til Regatta?

Norske Regatta AS som produserer rednings-/flytevester er nominert til en prestisjetung designpris for sin nye flytevest.

Publisert Sist oppdatert

Det er juryen i den prestisjetunge DAME-award (Design Award Marine Equipment) som har nominert Regattas vest.
Vesten ser ut som en vanlig boblevest, er komfortabel som et vanlig fritidsplagg, flyter og kan lyses opp i mørket. Vesten vil ikke bare holde deg flytende, og virke beskyttende mot nedkjøling i vann. Den vil også gi en helt unik synbarhet, spesielt når mørket faller på, og man lyser mot vesten. Da vil hele vesten reflektere lyset, som vil være viktig både under vanlig ferdsel ved og på sjøen, og spesielt i en redningssituasjon der tidsfaktoren er avgjørende med tanke på mulighet for berging og overlevelse, skriver Regatta selv om sin oppfinnelse. Yttermaterialet i vesten kaller man for Retro-refleksivt. Det ser ut som et helt vanlig materiale i dagslys, men blir nærmest som en kjemperefleks når man lyser på den i mørket.
DAME-award deles ut på METS 2015 (Marine Equipment Trade Show). Arrangementet arrangeres hvert år i Amsterdam, og er verdens største marine utstyrsmesse. Messen samler rundt 1400 utstillere og er et sentralt møtested for bransjen, og hvert år arrangeres det ulike konferanser, seremonier og kåringer - blant annet DAME Award.
110 produkter var innmeldt og 51 er nominert fra i alt 24 nasjoner. Prisen er en viktig bransjepris på utstyrssiden og juryen har stor faglig tyngde og er sammensatt fra hele verden. De skal velge en vinner i totalt 7 kategorier, og en totalvinner. Norske produsenter har også tidligere år gjort det skarpt i DAME-award. Blant annet vant Sleipner i 2013, og Kebony var nominert i 2010. I 2012 var Engbos truster og Ertecs Soft Top nominert.