Elektrisk påhenger vant

Den prestisjefylte prisen DAME award gikk i år til en tyskprodusert elektrisk påhengsmotor, Torqeedo. Norske Ertec var nominert, men nådde ikke opp.

Publisert Sist oppdatert

Om den 80 hk store elektriske påhengeren til Torqeedo sier juryen blant annet: "Påhengsmotoren er et eksepsjonelt eksempel på revolusjonerende forskning og utvikling - noe som vil gavne både brukere og båtbyggere. Gjennom store investeringer har Torqeedo med stor suksess for første gang kombinert to etablerte teknologier, stor påhengsmotor og elektrisk motor."

Juryen har da tydeligvis ikke fått med seg at norske Goldfish har utviklet en tilsvarende, stor elektrisk påhengsmotor som yter tilnærmet 150 hk og som vant pris for beste innovasjon på båtmessen i Düsseldorf 2012 med 23-foteren Goldfish 23 eFUSION.

Les hele juryrapporten her.

Øvrige gruppevinnere

var Navionics med sitt 3D-bunnkart "Sonar Charts", dekkskoene Fibercon G2 & Elysse G2 fra Chatham Marine, solskjermingssystemet Nuance fra Vision Systems, toveis satelittkommunikasjonssystemet inReach fra DeLorme og tauordningssystemet for seilbåter, T25 Organiser fra Spinlock Ltd.