CORONET: Mange lekre Cornet-båter samlet på Vestre Bolærne.
CORONET: Mange lekre Cornet-båter samlet på Vestre Bolærne.

Egen Coronet-klubb i Norge

Den internasjonale Coronet Yacht Club er en av de mest profesjonelle båtklubber for entusiaster fra hele verden. Nå har også Norge fått en egen avdeling og Ole Kristian Moen er leder.

Publisert Sist oppdatert
FLAGGSKIPET: 38 Meditierraean sammen med den klassiske 32 Oceanfarer.
FLAGGSKIPET: 38 Meditierraean sammen med den klassiske 32 Oceanfarer.

Få båter har så mange entusiaster verden over som Coronet. Mange godt tilårskomne båter er i daglig bruk og mange fremstår som godt vedlikeholdte og restaurerte. Coronet har nærmest fått et ikonstempel i båtmiljøet. Nå har entusiastene også «organisert» seg med egen klubb i Norge, og målet er å få med alle som har et brennende hjerte for den danske klassikeren.Det danske båtverftet i Vordingborg produserte over 1000 Coroneter på 1960 og 1970-tallet.

1100 medlemmer

Den internasjonale Coronet Yacht Club har over 1100 medlemmer fra 15 land. Ole Kristian Moen er valgt inn som medlem i Coronet Yacht Club. Flere Coronet-eiere har i mange år hatt en god relasjon til klubben i Sverige. I januar var åtte norske båteiere med på det svenske klubbtreffet i Göteborg. Det var her det ble besluttet at også Norge skulle få sin egen klubb.

SOSIALT: 'Coronet-familien' samlet til treff på Vestre Bolærne.
SOSIALT: "Coronet-familien" samlet til treff på Vestre Bolærne.

Kunnskap og vern

-Ideen med Coronet-klubben er å spre kunnskap og verne om de gjenværende eksemplarene av den klassiske danske båten. Den Norsk avdelingen er lagt under Coronet Yacht Club, sier Moen på telefon fra sin 32 fots Cornonet, for øyeblikket godt fortøyd i Smögen.

Den første samlingen i den nye norske avdelingen fant sted i Jensesund på Vestre Bolærne tidligere i juli. Her var 10 flotte båter på plass, én 38 Meditierraean, åtte 32 Oceanfarer e og én 21 fots daycruiser.

Det sosiale viktig

I referatet fra treffet går det tydelig frem at det sosiale er viktig, både for barn og voksne, men den gode båtpraten hører absolutt med. Klubbmedlemmene benyttet også anledningen til en omvisning i forsvarsanlegget på Østre Bolærne. I verkstedet ble det stor felles grillkveld, med utdeling av flotte premier fra Volvo Penta og Coronet. Volvo Penta-forhandler i Fredrikstad, Ragnar Ringstad, sponset kveldens musikk. Treffet ble avsluttet med omvisning i båtene.