GOD FART: Cipax har god fart i eksportmarkedet med sine Pionerbåter. Foto: Amund Rich.Løken.

Pioner størst på eksport

Cipax på Bjørkelangen i Akershus er Norges største eksportør av fritidsbåter målt i antall. Det er populære Pioner som er deres salgssuksess. Av en årlig produksjon på 2500 utgjør Pioner 2200 og av disse eksporteres 600.

Publisert Sist oppdatert

Cipax står for 60 % av eksporten av båter fra Norge. Sverige er hovedmarkedet med nærmere 200 båter, men båtene selges også til Finland, Storbritannia, Tyskland, Danmark, Frankrike og Nederland.

Pioner i en særstilling

-Pioner har en særstilling i det norske markedet. De har spesialisert seg på båter under 5,5 meter og har klart å bygge en merkevare gjennom generasjoner. At de nå viser vei også gjennom eksport gir hele den norske båtbransjen inspirasjon og pågangsmot. Det har vist seg å være knallhardt å produsere i Norge, men at Pioner har lykkes så godt synes vi er fantastisk, sier Leif Bergaas i bransjeorganisasjonen Noroat.

Siden 1959

Pioner er representert på årets utgave av «Sjøen for alle» med en stor stand og uttrykker til Båtmagasinet stor tilfredshet med å ha lykkes både nasjonalt og internasjonalt. Cipax har bygget båter siden 1959 og har siden den gang produsert over 300.000 båter. Selskapet har utviklet sin egen teknologi hvor båtene produseres i ett helt stykke og derfor tåler store påkjenninger.

Kjerringa mot strømmen

I en pressemelding i dag slår daglig leder i Cipax, Dag Eirik R. Thomassen, fast at selskapet er kjerring mot strømmen ved å ha fokus på å produsere båt i Norge.
-

At så mange kunder også utenfor Norge velger våre båter, er fantastikk, sier en stolt Cipaxleder.