PIONERER: Pioner Norge ved Lars Haugli og Carl Fredrik Kleppe på fabrikken i Bjørkelangen foran en ny Pioner 10 Classic.

Pioner først ute med ny godkjenning av småbåt

Den norske båtprodusenten Pioner på Bjørkelangen var først ute i Norge med å få sine modeller 3. parts godkjent etter ny forskrift.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har høyt fokus på sikkerhet til sjøs og opptatt av å være tidlig ute med å få testet modellutvalget for å tilfredsstille nye og strengere krav, sier teknisk sjef Lars Haugli i Cipax AS/Pioner Norge i en pressemelding i dag.

- Derfor kan vi nå garantere at båtene er konstruert og utstyrt etter oppdaterte sikkerhetsnormer og regler, utarbeidet på nasjonalt og internasjonalt nivå, slik det nye fritidsbåtdirektivet omfatter og krever, sier teknisk sjef Lars Haugli i Cipax AS som produserer Pioner på Bjørkelangen i Akershus.

Nytt fritidsbåtdirektiv

Nytt fritidsbåtdirektiv trådte i kraft 18. januar 2016, med en overgangsperiode fram til 17. januar 2017. Direktivet opphever forskrift av 20. desember 2004. Retningslinjer og bestemmelser i den nye forskriften måtte være implementert av de som produserer og omsetter fritidsfartøy og vannscootere innen 17. januar 2017.

Testet allerede i 2016

Båter fra Pioner og Steady ble allerede i juni 2016 testet av Det norske Veritas Germanische Lloyd (DNV GL) under en lang og grundig testseanse. Det tekniske kontrollorganet har gjort 3. parts verifisering og har utstedt nye sertifikater for Pioner og Steady.