NYHET: Cris-Craft Vertical Bow 20 kommer til Norge på nyåret. FOTO. Chris-Craft

Ny importør og ny båt

Amerikanske Chris-Craft er tilbake i Norge. Det sørger Kragstad AS for.

Publisert Sist oppdatert

Se bildeserie nederst i artikkelen

Chris Smith bygde sin første båt som 13-åring. Det var begynnelsen på et eventyr for den unge  Chris-Craft-gründeren. Sammen med broren Hank bygde de speedbåter for middel- og overklassen, og båtene ble svært populære. Både Frank Sinatra og Elvis Presley stod på kundelista.

I dag, 138 år senere, lager firmaet 17 ulike modeller, fra 20 til 38 fot. Hovedfokuset er, som i begynnelsen, små lekre daycruisere og sportsbåter.

I januar/februar kommer de første båtene til Norge. Kragstad AS satser i første omgang på to modeller, bowrideren Launch 22, og  nyheten Vertical Bow 20, som etter planen skal lanseres i Miami i februar neste år. Kragstad AS får Skandinavias, og sannsynligvis også Europas første eksemplar av den lekre dagsturbåten.

- Disse båtene er legendariske, med mye særpreg og design. Jeg tror de blir et fint supplement til det vi har fra før av, sier Marius Kragstad til Båtmagasinet.

MED DEKK: Vertical Bow 20 kommer i to versjoner; både med og uten dekk.

Navnløs nyhet

I løpet av 2012 har Kragstad AS startet import av tre nye merker. Firmaet har allerede hatt suksess med Boston Whaler, og satser nå frisk på miljøbåten Greenline.

-Alle båtene er nisjeprodukter, som ikke er volumselgere, men jeg tror markedet er der. Det har vi allerede bevist med gode salgstall på Boston Whaler, sier Kragstad.

Nyheten Vertical Bow 20 er preget av lekre detaljer og mye komfort. Første versjon blir en bowrider, med åpent dekk, og sittegruppe foran vindskjermen.

Neste versjon vil ha dekk, med en liten lugar under. Akter vil det som standard sitte en kraftig V8-er, som på bestilling kan byttes ut med Volvo Penta diesel, for dem som måtte ønske det. Utover det, er det få detaljer rundt nyheten som er kommet frem. Navnet på serien, som foreløpig kun heter Open Bow, er heller ikke endelig bestemt.

www.kragstad.no

Testing testing