RASK FORFLYTNING: Med 140-hesters motor klarer båten 36 knop. Men målingen er neppe med 13 mann om bord, en last som er mulig med denne farkosten.
RASK FORFLYTNING: Med 140-hesters motor klarer båten 36 knop. Men målingen er neppe med 13 mann om bord, en last som er mulig med denne farkosten.

Spenstige BWA Sport 22 GT

BWA Sport 22 GT er en ny modell fra den italienske RIB-produsenten.

Publisert Sist oppdatert

Dennye 21-foteren skal som standard utrustes med 140-hesters motor. Da får båten en toppfart på 36 knop. Største tillatte motor er 200 hk - med adskillig høyere toppfart som resultat. Aktersofaen har plass til fire personer, og det er gjort klart for et spisebord på søyle. Senkes bordet til et lavt nivå blir det en flott solseng her akter.

Solseng får du også forut i denne båten. Under denne solsenga er det godt med plass til ting som stuves bort, som fendere, vannski og tauverk.

I følge produsenten skal båten være svært sjødyktig. Vi har tidligere testet den noe større BWA HP Reef, og blitt søkkvåte i småbølger. Forhåpentligvis er dette et langt bedre skrog enn Reef 70-modellen vi testet. 

God lastekapasitet

Pongtongene i hypalon har fem kamre. Det er ok. Om du vurderer å kjøpe RIB er det verdt å merke seg hvor mange kamre de ulike modellene har. Jo flere - jo bedre. Går det hull i "luftpølsa" er det trist om all lufta går ut samtidig. Går det hull på ett av mange kamre kan du fortsette ferden til du får sjans til å reparere skaden.
Med RIB-er får du overlegen lastekapasitet. I denne forholdsvis lille båten kan du få plass til et helt fotballag - med en innbytter og trener.

www.bwa.it

 

 

Fakta

CE-kategori: C

Lengde (meter): 6.65

Bredde (meter): 2.75

Lengde (fot): 21.00

Vekt (kg): 690

Max. antall personer: 13

Motoreffekt fra (hk): 115.00

Motoreffekt til (hk): 200.00

Opplysninger: www.bwa.it