Nye Buster Mini gjør 15 knop med åttehester, og fire knop med tohesters elmotor.
Nye Buster Mini gjør 15 knop med åttehester, og fire knop med tohesters elmotor.

Mini til minsten

Den nye Buster Mini er ei rask lettplanende jolle i aluminium, og burde derfor bli ettertraktet blant såvel ungdom som innlandsfiskere.

Publisert Sist oppdatert

Finske Fiskars som står bak Buster-båtene har regnet ut at det finnes cirka to millioner joller og robåter i Norden. Det er en bit av dette markedet Fiskars nå vil erobre med sin nye Buster mini. Fra før av har finnen 14 båter i sortimentet, der den minste har frem til nå har vært Buster XS på 4,15 meter. Nye Buster Mini er 3,88 meter lang.

Mange vil nok kjenne igjen Mini-navnet fra eldre Buster-modeller. Mellom 1977 og 1983 ble aluminiumsbåten MiniBuster produsert. Den var 4,15 meter lang og lignet mer på de tradisjonelle Busterne enn det den nye Buster Mini gjør. Den forrige Mini-modellen kunne ta motorer opp til 15 hk. Den nye modellen er beregnet for motorer fra 2-8 hk, og gjerne små el-motorer.

Med el-motor på to hk skal ekvipasjen klare fire knop. Perfekt for dorging eller otring på vannet ved innlandshytta.

Ønskes litt mer fart, lover Fiskars at båten skal plane med to personer om bord og en sekshester på hekken. Med tre personer trengs åttehesteren for å oppnå planingshastighet. Toppfarta er 15 knop med åttehestern og en mann om bord. 

Fakta

CE-kategori: D

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 3.88

Bredde (meter): 1.44

Lengde (fot): 12.70

Vekt (kg): 105

Max. antall personer: 3

Motoreffekt fra (hk): 2.00

Motoreffekt til (hk): 8.00