BUSTER Q: Det nye instrumentet Buster Q kombinerer kartplotter med motorinstrumenter og internett.

Med integrert smartskjerm som standard

Den store berøringsskjermen slår sammen elektroniske sjøkart, en kjørecomputer og et underholdningssystem som en del av motorbåtens grunnutrustning.

Publisert Sist oppdatert

Buster lanserer en smartskjerm integrert i styrekonsollen som inneholder sjøkart som standardutstyr, i nesten hele sitt båtsortiment. Infotainment-systemet, som har fått navnet Buster Q, består av en stor berøringsskjerm, som i tillegg til sjøkartet også fører sammen alle måleinstrumentene i båten, bruksanvisningen og guidevideoen, værprognoser, radio og nettforbindelse, melder det finske båtmerket i en pressemelding.

–Vårt mål er å gjøre båtlivet lettere og sikrere for alle”, sier Buster Boats administrerende direktør Juha Lehtola. 

Brukervennlig

Ifølge Lehtola har målet vært å skape et apparat som er lett å bruke og som eksempelvis fjerner behovet for å montere en egen kartplotter eller ekkolodd. I og med at brukergrensesnittet er designet kun for bruk i motorbåter har man kunnet unngå alle unødvendige egenskaper og menyer.

–Vi har lært av bilindustrien og nettbrettprodusentene: vi har koblet sammen de viktigste funksjonene i båten til en eneste stor berøringsskjem som er lett å bruke”, sier produktutviklingsdirektør Anders Kurteén som er ansvarlig for utviklingen av Buster Q.

Buster Q er standardutstyr i alle båter fra og med den fem meter lange Buster M. Berøringsskjermen er 10 tommer, i større båter fra Buster Magnum og oppover er den opp til 16 tommer. For båtførerne betyr dette bl.a. større kart enn vanlig.

Wifi-netverk

Buster Q har som standardutstyr internettoppkobling, sjøkart fra C-Map, et håndterings- og måleinstrumentssystem for Yamaha-utenbordsmotorer, værinformasjon om det lokale området og en Wifi-hotspot som gjør at Buster Qs nettoppkobling også kan deles med andre apparater.

Buster Q-skjermen kan kompletteres med et ekkolodd som leveres som tilleggsutstyr, AIS, et høykvalitets lydsystem samt i framtiden også med radar. Q samsvarer med bransjestandarden NMEA 2000, noe som innebærer at også andre produsenters marinelektronikk kan kommunisere med apparatet uten problemer.

–Buster Q innebærer at Tingenes Internett nå også finnes på båter. Apparatet oppdaterer for eksempel alltid seg selv når en nettoppkobling er tilgjengelig, og vi utvikler hele tiden nye egenskaper til Buster Q”, forteller Kurtén.