Disse fem båtene burde gi bra med båtglede for under 100 000 kroner. FOTO: Montasje/finn.no
Disse fem båtene burde gi bra med båtglede for under 100 000 kroner. FOTO: Montasje/finn.no

Båtglede til under 100 000 kr

Ekte båtglede trenger ikke koste flere hundre tusen kroner. Er du på jakt etter din første båt, kan kanskje en av disse fem være en god start?

Publisert Sist oppdatert

Å kjøpe bruktbåt kan være skummelt for mange. Våre beste tips er å kjøpe båt av anerkjent merke,

bruke vår bruktbåtkontrakt

, og ta med deg en båtkyndig hjelper til å inspisere båten før kontrakten signeres.

Mer om bruktbåtkjøp kan du finne her.

Etter en mer enn brukbar start på sommeren kan noen og enhver kjenne lengselen mot sjø og bølgeskvulp mot glassfiberskrog. Men mangler man hovedingrediensen er man avhengig av å bli invitert med på tur av venner. Skal du handle bruktbåt bør du alltid starte med å definere hvilket behov du har. Skal du til og fra hytta, vil en skjærgårdsjeep eller bowrider være brukbare alternativer.

Er målet enkelt og greit å komme seg på sjøen for en billig penge, har vi funnet fem båter vi mener er gode kjøp på bruktmarkedet akkurat nå:

 

Klassiker fra Evje

Skipsplast 500 CL. FOTO: Skjermdump finn.no
Skipsplast 500 CL. FOTO: Skjermdump finn.no


Skipsplast 500 CL er en av de mest solgte modellene fra den nå sovende produsenten i Setesdalen. Båten har trygge sjøegenskaper og byr på et velkjent norsk varemerke kjent for kvalitet. Her får du båten i Selected-utgave, som innebærer ekstrautstyr som teakdekk og lakkert skrog. Motoren, en Suzuki DF 50 er absolutt blant de mest driftssikre motorene fra denne tidsperioden. Med heldekkende vindskjerm sitter samtlige passasjerer godt skjermet. ”Lugaren” forut kan ikke brukes til overnatting, men den er et meget bra rom for tørr oppbevaring av bagasje. Her kan du plassere telt og provint og legge ut på overnattingstur på en holme i skjærgården. Denne burde gi mye båtglede for under 90 000 kroner. Med på kjøpet får du båthenger – da trenger du ikke engang båtplass. Se annonsen

Kvalitet fra Sandefjord

Bever 490 Fighter. Foto: Skjermdump finn.no
Bever 490 Fighter. Foto: Skjermdump finn.no

Bever Marin var et velkjent båtmerke i Norge på 80- og 90-tallet. I 2001 ble Bever Marin til Morgan Boats, uten at det innebar endringer utover navnet. Bever marin er fortsatt en familiebdrift der kvalitet er viktig. 490 fighter er en flott båt til dagsturer, som du her får med Suzukis stillegående 70-hesters firetakter. Motoren er fra 2004, mens båten er to år eldre.

Vi testet båten i 1998 og ga den gode skussmål som en flott dagsturbåt. 95 000 kroner er ingen upris for norsk kvalitet med japansk motorteknologi. Også her får du også en nesten ny (2015-modell) båthenger med på kjøpet. Det er fort 20 000 kroner spart om du skulle kjøpt den ny. Se annonsen her

For den lille familien

Askeladden 445 Chaser. FOTO: Finn.no faksimile
Askeladden 445 Chaser. FOTO: Finn.no faksimile

Denne Askeladden 445 Chaser er tilsynelatende ikke noe spesielt godt kjøp. Men ser man nærmere på annonsen ser vi at motoren, en Suzuki DF50, er fra 2014 og knapt nok er innkjørt.

Askeladden er kanskje Norges mest solgte båt, og det er selvsagt ikke uten grunn. Askeladden har bevist sin kvalitet og annenhåndsverdi i mange år. Henger er inkludert. Her får småbarnsfamilien garantert mange fine båtopplevelser i en båt som er lett å håndtere.
Se annonsen

Kurrant skjærgårdsjeep

Yamarin 50 TC FOTO: Finn.no skjermdump
Yamarin 50 TC FOTO: Finn.no skjermdump

Kvalitetsbåter fra Finland har i likhet med de fleste norskproduserte båter meget god annenhåndsverdi og godt rykte. Yamarin er blant de aller mest populære finske merkene. Det finske verftet legger stor prestisje i å lage sjødyktige skrog med trygge egenskaper. Er du på jakt etter en solid skjærgårdsjeep er denne verdt å vurdere. Yamarin 50 TC (twin console) har, som navnet tilsier, to gode konsoller, som skjermer for fartsvinden. I annonsen er det oppgitt at båten har 60-hesters Yamaha med nylig byttet registerreim. Bildet tyder på at det kun er 50-hesters motor. Men like fullt burde dette være en båt som er lett å selge videre om man etter en tid skulle ha behov for større båt. Radio med AUX-inngang gjør at du kan spille ”Sailing” med Rod Stewart mens du kruser bortover bølgetoppene. Se annonsen

Stabil og morsom

AMT 150. FOTO: Skjermdump finn.no
AMT 150. FOTO: Skjermdump finn.no

AMT er et båtmerke de færreste nordmenn har rukket å få et forhold til. Men her er det ingen grunn til å være skeptisk. En gruppering fra Yamarin startet i 2006 sitt eget merke under merkenavnet Advanced Marine Tech. Det ble fort klart at båtene holdt høyt nivå både på skrogdesign og smarte løsninger. Båten har stor styrekonsoll og høyt fribord. Dette er et bra valg for familien som vil ha enkelt båthold. 50-hesteren fra Honda er meget kurrant og stillegående. Dette er et bra kjøp til under 100 000 kroner.
 

Vi tar forbehold om feil og mangler på de aktuelle båtene i artikkelen. Inspiser alltid båt og motor grundig før du kjøper. Be om prøvekjøring. 

Powered by Labrador CMS