TØFF: BRIG Eagle 650 tar sikte på komfort i kombinasjon med sportslighet.

Nye gummibåter fra BRIG

RIB-produsenten BRIG lanserer tre nye modeller denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

En av nyhetene er BRIG Eagle 650, skriver svenske Båtliv. 650-modellen selges inn som en sportslig RIB med litt ekstra luksus. Det er også i dette segmentet BRIG ønsker å være - når det gjelder kvalitet, komfort og pris.

I likhet med de flere andre båtbyggere er det eksisterende skrog som nå oppgraderes. 650 bygger på verftets mest solgte båt - Eagle 645.  Styrekonsollen har blitt oppgradert, og fremstår nå langt kraftigere, og med bedre ergonometri. Båten kan ta en 225-hester på akterspeilet, noe som burde gi en toppfart på godt over 40 knop.  En mer folkelig pakke er 150-hester på hekken, noe som burde gi bra nok fart for de fleste.

Forventet pris er i underkant av 400 000 kroner med 150-hesters motor.


RØFF: BRIG 610 kan leveres med fire jockeyseter - dersom transport av folk er hovedformålet. Ett av setene kan fjernes og konsollen kan flyttes akterover dersom man ønsker mer åpent dekksareal.

RIB-produsenten er også snart klare med Navigator 570 og 610, båter på henholdsvis 5,7 og 6,1 meter. Disse er beregnet for familien, med stor aktersofa der fire personer får plass. Båten kan utrustes med jockeyseter eller sportsstoler, og takler motor opp til 120 hester for 570 og 150 for den største av de to.

I Norge importeres Brig av Govi AS.