Sealine F380 presenteres på Stockholmsmessen i slutten av februar.

Sealine igang igjen

Det var Formo Marine i Porsgrunn som solgte engelske Sealinebåter i Norge da Sealine gikk konkurs i mai i fjor. Tyske Hanse Yachts kjøpte opp konkursboet og Formo fortsetter som norsk importør.

Publisert Sist oppdatert

Sealine var et av de store engelske båtbyggeriene ved siden av Fairline, Princess og Sunseeker. Brunswick kjøpte Sealine i 2001, men solgte merkevaren til Oxford Investment Group ti år seinere. Investor Selwyn Isakow i OIG hadde store planer for Sealine etter kjøpet i 2011. Nye modeller og oppkjøp av andre merker var målet. Slik gikk det altså ikke. I mai i fjor gikk Sealine over ende som følge av finanskrisen. Tyske Hanse Yachts kom imidlertid på banen og kjøpte opp konkursboet og flyttet produksjonen fra Kidderminster utenfor Birmingham i England  til Greifswald i Tyskland. Fra før av har HanseGroup eierskap i båtmerkene Dehler, Moody, Varianta og Fjord.
Formo Marine i Porsgrunn har vært Sealine-forhandler i mange år og en av de store importørene for båtmerket. Men uten noen produsent har det naturlig nok vært vanskelig å være Sealine-importør, sier Brian Formo til Båtmagasinet. Formo Marine har måttet padle seg videre på tilnærmet tomgang, men har hatt Bayliner-båter å støtte seg på.
- Vi lanserer den helt nye F380 til en pris som er bedre enn jeg solgte den siste F37 i 2009, forteller Brian Formo.  Prisen kr. 2.775.000,- ferdig på vannet i Greifswald ved Østersjøen i Tyskland. Byen ligger 300 nm fra Norge og er en to dagers tur med Sealine. Så båten blir rimeligere, frakten blir billigere, båtene blir bygget med tysk grundighet og fabrikken er mer moderne.  Så hvis det er noen der ute som skal ha båt i denne klassen så regner jeg med at de igjen ser på Sealine.  Dette er bra for alle Sealine-eiere i Norge.  Etter å ha levert over 300 Sealine-båter i Norge gjennom snart 20 år så gleder jeg meg til fortsettelsen, sier en entusiastisk Brian Formo.

Den helt nye Sealine F380 ble første gang presentert på båtmessen i Düsseldorf i januar, og skal også vises på Stockholsmessen i slutten av februar. Det engelske båtmagasinet Motorboat & Yachting videopresentert båten i Düsseldorf på YouTube.