TØFF: Formspråket fra skjærgårdsjeepen 605 Enduro viderebringes i nye Avant 605. Båtene har samme skrog.
TØFF: Formspråket fra skjærgårdsjeepen 605 Enduro viderebringes i nye Avant 605. Båtene har samme skrog.

Nyhet fra Nordkapp

Nordkapp boats kommer nå med en erstatter til velprøvde Avant 600.

Publisert Sist oppdatert

Nye 605 Avant er en tøff bowrider som viderebringer formspråket fra Enduro 605(les test) som nylig ble kåret til Årets motorbåt i Europa i sin klasse, under båtmessa Boot i Düsseldorf.

- Vi har store forventninger til den nye modellen som først vil bli vist offisielt i Norge under Nordkapp-forhandlernes «Åpen helg» i tiden 28.feb. – 2.mars 2014, skriver Nordkapp boats i en pressemelding.

Igjen er det den norske båtkonstruktøren Espen Thorup som har stått for både skrog og innredning. Og igjen ser det ut til at Thorup har lykkes med både design og løsninger.

Heldekkende vindskjerm

Innredningsmessig er båten ganske lik til 605 Enduro, men styrekonsollen er byttet ut med en heldekkende vindskjerm og to bøttestoler på hver side av døra. Dette er en såkalt bowrider, med en liten sittebrønn foran den heldekkende vindskjermen. Konseptet har vist seg å være meget attraktivt for norske kunder, som gjerne vil ha en båt med sitteplass til flest mulig. 

SALONG: Om de to bøttestolene snus blir det en fin salong for fire-fem personer bak vindskjermen.
SALONG: Om de to bøttestolene snus blir det en fin salong for fire-fem personer bak vindskjermen.

Båten kan leveres med en lang liste ekstrautstyr, med kjøleboks, kartplotter og kalesje som de mest opplagte valgene.
 Inkludert i standardversjonen er blant annet putesett, vannskistang, tauverk, regntrekk til stolene, og Securmark-merking av båt og motor. I likhet med skjærgårdsjeepen Enduro, utrustes også Avant-modellen med motorer fra 90 til 150 hk, noe som burde gi en toppfart tett oppunder 50 knop med største motor.

Båten vises for publikum for først gang under båtmessa i Göteborg, som starter denne helga (1-9 februar).

OVERSIKT:

Alle årets båtmesser