ADVARER: Svensk politi advarer i et oppslag i Expressen mot en velorganisert motorbande.

Velorganisert bande raider havner for båtmotorer

Svensk politi roper varsko om en organisert liga som er i full sving med å stjele utenbordsmotorer fra båter i opplag. Så langt er det trolig stjålet motorer og utstyr for over en million kroner langs den svenske vestkysten opp mot norskegrensen.

Publisert Sist oppdatert

-Dette er et altfor tidlig vårtegn, sier poltiet bekymret og er overbevist om at ligaen vil slå til igjen.

– Jag kaller dem Båtmotortjuvar AB. De må ha sine motorer og får vi ikke stoppet dem kommer de til å fortsette, sier Thomas Andersson i politiet til Expressen. Han koordinerer politiets innsats i båtsaker på den svenske vestkysten.

Organisert liga

Liganen har den siste tiden operert på flere steder langs Bohuslän og fremstår som velorganiserte.

- Kulden og snøkaoset som den siste tiden også har rammet den vestre delen av Sverige, har øyensynlig ikke lagt noen demper på bandens innsats. Det er et nytt mønster, i følge politiet. Det har vært betydelige tyveriet både i Grebbestad og Tanum. På Johan Axelssons verksted i Tanum er det stålet seks 100 hesters Yamahamotorer.

Stort omfang

-Vi tror det er én og samme liga som opererer i området for tiden, sier politiet. Selv om våren er en hektisk tid for motortyver, er det ikke noe som i omfang kan sammenlignes med det som har skjedd den siste måneden. Banden er mobil, teller flere personer og ferdes gjerne langs E6. Politiet utelukker ikke at flere tyveriene ennå ikke er oppdaget.

Et marked for stjålne motorer

– Får vi ikke stoppet dem, kommer de å fortsette. De skal ha inn sine båtmotorer og jeg tror at det kommer til  bli mange tyverier i år. Det er et marked for dem, sier politikoordntoren Thomas Andersson til Expressen.

Da skal vi ikke se bort i fra at banden også vil bevege seg over grensen til Norge. Det gjelder å være på vakt.

https://www.expressen.se/gt/batmotorliga-slar-till--stjal-mitt-i-vintern/