TRÅDLØST: B&G V50 kan brukes sammen med det trådløse håndsettet H50.
TRÅDLØST: B&G V50 kan brukes sammen med det trådløse håndsettet H50.

Spekket med funksjoner

Med B&G V50 slipper du å ringe hjem via kystradiostasjon.

Publisert Sist oppdatert

B&G introduserer ny stasjonær VHF-radio , fullstappet med funksjoner, og med mulighet for inntil 2 trådløse håndsett. 

B&G V50 er en klasse D VHF-radio med digital selcall (nødknapp). Klasse D DSC innebærer at du kan ringe direkte til telefoner på land, uten å gå via kystradiostasjonen. Denne tjenesten er gratis for alle som har løst VHF-lisens. Radioen har også innebygd 2-kanals AIS-mottaker. AIS er et internasjonalt automatisk identifikasjonssystem der informasjonen mottas over VHF-båndet.  Ved hjelp av AIS ser man MMSI-nummer og eventuelt båtnavn på alle fartøy innenfor VHF-rekkevidde, som har en AIS-sender om bord. Med kun mottaker, vil ikke andre kunne se deg. Om du ønsker at andre skal se deg på sitt kartbilde må du i tillegg ha en sender.

På denne radioen mottas Både VHF-anrop og AIS-informasjon via samme antenne. AIS er spesielt viktig når man ferdes i havområder med mye kommersiell trafikk.

V50 har dedikerte meny og kanalvalg knapper, separat volum og «squelch» knapper og en DSC nødknapp, samt en ergonomisk designet mikrofon med innebygd høyttaler. Funksjoner som dobbel og trippel lyttevakt, posisjonspolling og gruppeoppkall er også standard. Med funksjonen «TrackYourBuddy» kan du også følge 3 av dine båtvenner på kartplotterskjermen, dersom tilkoblet. Sist, men ikke minst, har VHF-radioen audio utgang med 22W utroper (hailer) funksjon og automatisk tåkehorn signal med lyttefunksjon.

Trådløst håndsett

H50 er navnet på det trådløse håndsettet som kan benyttes sammen med V50 og gir hele systemet ekstra funksjoner utover standard VHF-funksjoner. H50 har en rekkevidde på 100m fra V50 basen. Den kan i tillegg fungere som en intercom mellom to håndsett eller mellom H50 og basen. Ønsker man å ha begge hender fri kan man benytte hodetelefonplugg og belteklips.

H50 har et batteri som varer i inntil 8 timer og en ladebrakett med induktiv lading (trådløs lading), takket være en unik induksjonsplate på baksiden av enheten.

B&G V50 har veiledende utsalgspris på kr. 4.500, mens det trådløse håndsettet vil koste rundt 1.600 kroner.

www.pronav.no