VAKKER: Yachten 'Serene' er vakker der hun ligger ved Bergenhus festning. Foto: Trond J. Hansen
VAKKER: Yachten "Serene" er vakker der hun ligger ved Bergenhus festning. Foto: Trond J. Hansen

Søkkrik på sprit

Han spanderte to milliarder kroner for å få seg en yacht, men det var bare for lommerusk å regne for den russiske spritkongen og multimilliardæren Yuri Scheffler.

Publisert Sist oppdatert

Skipet til den russiske multimillardæren Yuri Scheffler er på tur i Norge med. Den ruver godt i terrenget, der den ligger til kai ved Bergenhus festning. Russeren okkuperer kaiplass tilsvarende lengden på en fotballbane.  Båteieren har bygget opp sin enorme formue på vokta og sprit. De to milliardene han spanderte på båten sin er nok bare som lommerusk å regne.

For kort tid siden besøkte yachten New York. Amerikansk presse spekulerte da i om besøket var en følge av uroligheter i Ukraina. Vestens økonomiske sanksjoner mot Russland kan også bety tilbakeslag og dårlige kår for de styrtrike.

Spritkongen benekter seg denne teorien og uttalte at han var på en ordinær forretningsreise til USA. Han har sågar fordømt den russiske okkupasjonen av Krim.

Og for øyeblikket er det Bergen som har fått en ny, midlertidig turistattraksjon. Båten er 134 meter lang og 19 meter bred. Om bord finner du syv dekk, tolv badebasseng, to landingsplasser for helikopter egen dokk fohttps://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YrTgIikLDhYr ubåt.

I «Serene» kan Yuri boltre seg i 3000 kvm. luksus.