Elektrisk superyacht på jomfrutur

SJØGRØNN: "Savannah" er den første superyachten fra Feadship som er hellakkert med metallic lakk...

Sjøgrønn metallic og en million Watt

Verdens første superyacht med hybrid fremdrift er på jomfrutur og ligger i Bergen. Den metallic-lakkerte båten på 83,5 meter er et spektakulært syn! Skipet, som er splitter nyt, har gått direkte fra verftet i Nederland til Bergen for overlevering til kunde.

Publisert Sist oppdatert

Det er det nederlandske verftet Feadship som har bygget båten, som ble påbegynt i 2011. Den skal være den første superyachten i verden med hybrid fremdriftsløsning, og også den første fra Feadship som er lakkert med metallic-lakk. Den diesel-elektriske fremdriftspakken består av en Wärtsilä-motor på 1.800 kW som driver tre Caterpillar-generatorer som i sin tur lader en litihium-ion batteribank som igjen driver propell-poden. Motorløsningen gjør det mulig å velge mellom diesel, diesel-elektrisk eller kun elektrisk fremdrift, noe som skal gi en reduksjon i dieselforbruket på 30 prosent… Det er få kjente detaljer rundt interiøret om bord, men under dekk er et en undervannssalong der gjestene kan leke Kaptein Nemo og se på livet under båten gjennom glass i skroget.

I en båt på 83,5 meter er det naturligvis god plass – faktisk overnattingsplass til hele 12 personer. Det sies at hver lugar har eget bad, og et mannskap på 22 til 26 personer står gjestenes tjeneste…

Se flere bilder her: https://www.gtspirit.com/2015/04/22/meet-worlds-first-hybrid-superyacht-feadships-savannah/