VEIAVGIFT: Helge André Njåstad og Harald T. Nesvik (FrP) lover kamp mot veiavgift til sjøs.
VEIAVGIFT: Helge André Njåstad og Harald T. Nesvik (FrP) lover kamp mot veiavgift til sjøs.

Til kamp mot veibruksavgift til sjøs

Veibruksavgift til sjøs er urimelig, sier stortingsrepresentant Helge André Njåstad (FrP) og lover kamp for å få den fjernet.

Publisert Sist oppdatert

-Det er urimelig at man som båteier må betale veibruksavgift på bensin. Det er den menige mann og kvinne som blir rammet, som har små påhengsmotorer på sine fritidsbåter, sier stortingsrepresentant Helge André Njåstad (Hordaland FrP) i en pressemeding i dag. Han vil fjerne veibruksavgift på bensin til sjøs. 

Njåstad har denne uken besøk av Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald T. Nesvik, som også sitter i programkomiteen i partiet. Det er i denne forbindelse Njåstad tar med seg Nesvik til båtmiljøet i Bekkjarvik i Austevoll.

Urettferdig

-Veibruksavgiften på bensin er hele fem kroner literen for båtbensin og bilbensin, tilsvarende på diesel er tre kroner og femti øre literen, og gjelder da kun bil diesel. Det er denne urettferdigheten jeg vil ha vekk, fastslår Njåstad. Nesvik, som også kommer fra et kystfylke, synes innspillet er fornuftig og lover å ta det med seg videre i programarbeidet.

Urimelig

-Det er slike avgifter forbrukerne oppfatter som urimelige Fremskrittspartiet vil til livs. Vi har allerede gjort mye for båtfolk i denne perioden som å fjerne avgiften på hestekrefter for båtmotorer og legge til rette for vannscootere for å nevne noe, sier Nesvik.

Fritidsaktiviteter på sjøen opptar både Njåstad og Nesvik og de vil befeste FrP sin posisjon som partiet som spiller på lag med båtfolket.

 

Det er viktig å legge forholdene til rette slik at alle kan få muligheten å bruke sjøen til fritidsformål – ikke bare de rike, sier Njåstad.

 

Powered by Labrador CMS