LEKKER: Den nye Benetti-en ruver godt på sjøen.
LEKKER: Den nye Benetti-en ruver godt på sjøen.

47 meter eleganse

Den nye Benetti Panthera har fire dekk med det siste innen design og komfort.

Publisert Sist oppdatert

Italienske Benettis siste yacht er laget i aluminium og måler hele 47 meter i lengden, og 9 meter i bredden. Yachten er den andre som er bygget i den såkalte 500-serien. Neste "skip" ut er ventet å være ferdigstilt i slutten av 2014.

Fire lugarer

Til tross for sin enorme størrelse  er det ikke mer enn fire lugarer om bord i den nye Panthera,  fra Benetti.Til gjengjeld har alle eget toalettrom med dusj, samt walk-in garderobe. VIP-lugaren, samt to gjestelugarer finner vi på nedre dekk, mens eierlugaren ligger på hoveddekket, med en overdådig seng i midten av rommet, med havutsikt på både styrbord og babord. Men mannskapet skal også ha et sted å bo. Disse har fått tildelt fire langt mer spartanske dobbeltlugarer på nederste dekk nær baugen på båten.

I garasjen på akterdekket er det plass til både en RIB og en vannscooter. Badeplattforma er ti kvadratmeter stor, og skal i følge Benetti være fin å sette strandstolene på. Her er det også egen dusj for badenymfer.

SOLDEKK: På øverste dekk er det svært bekvemt å slappe av og nyte sola.
SOLDEKK: På øverste dekk er det svært bekvemt å slappe av og nyte sola.

Dyr i drift

De dårlige nyhetene er at Benetti-yachten prismessig kommer noe dårlig ut for de aller fleste av oss. Prisen er ikke kjent, men den noe mindre Benetti Vison 145 er priset til  22 millioner euro. Det er heller ikke særlig fristende å skulle trekke kortet etter at dieseltankene er fylt opp. 1360 liter konsumeres i løpet av en times tid med spakene helt fremoverlent.

Toppfarta er 24 knop, mens anbefalt marsjhastighet er 22 knop. Økonomifart er oppgitt til 12 knop.

Disse hastighetene oppnås ved hjelp av to 16-sylindrede MTU-maskiner på 4000 hk.

SJEFSLUGAREN: Denne køya skulle være stor nok for de fleste.
SJEFSLUGAREN: Denne køya skulle være stor nok for de fleste.