Hvem kan heise flagget i 2015?

Leserne våre kårer Årets Gjestehavn 2014. Hvilken havnesjef skal heise dette flagget? Du bestemmer.

Hvor er Årets Gjestehavn 2014?

Tønsberg vant i fjor. Vi har seks knallsterke kandidater til Årets Gjestehavn 2014. Du bestemmer hvilken havn det blir. Send din stemme på SMS før 31. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Årets båtsesong har nok en gang ført oss til mange perler langs norskekysten. Det er utvilsomt mange ildsjeler som legger ned mye arbeid i å holde gjestehavnene rene og trivelige. Hvert år siden 2006 har Båtmagasinets lesere kåret Årets Gjestehavn, en utmerkelse som gis til havner som yter det lille ekstra. Siden den gang har den beste gjestehavnen ligget i nord, på Vestlandet eller Sørlandet. To havner har vunnet prisen to ganger, nemlig Husnes og Farsund.

Kåringen engasjerer

I fjor gikk prisen til landets antagelig største gjestehavn, Tønsberg. Havnesjefen Per Svennar heiste stolt flagget i havna i våres, og diplomet henger strategisk til i resepsjonen i havna der driften besørges på dugnad av Tønsberg Janitsjarkorps. Det er i første rekke de som skal ha æren for at gjestehavnen er veldreven og ren og innbydende. 

Du avgjør

Årets sommerturne med reportasjebåten gikk hele kysten opp til Frøya og Hitra ved utløpet av Trondheimsfjorden, og deretter til Østlandet. Vi klarer ikke å besøke alle gjestehavner hvert år. Derfor har vi fått innspill fra våre lesere. Det var veldig mange havner som ble nominert, og juryen har plukket ut seks kandidater som også fikk flest nominasjoner fra leserne og som det skal stemmes over.

Hvem fortjener å heise gjestehavnflagget i 2015? Du avgjør. Send en SMS med kodeord HAVN og nummeret på havnen du vil stemme på til 1901. Da er du også med i trekningen av fem Båtmagasinet-bager. Siste avstemningsdag er 31. oktober.

Dette er de nominerte:

Modalen i Hordaland

1.    Modalen i Hordaland

Naturperlen Modalen innerst i Osterfjorden, er Fjord-Norge på sitt beste. Et flott gjestebryggeanlegg ligger i storslåtte omgivelser. Brygga ligger i et fint sjøhusmiljø med sandstrand like i nærheten. Det er kort avstand fra gjestehavna til butikk, spisested og «Bryggeslottet» som kan by på ulike aktiviteter. Her finner man blant annet badebasseng, bowling og internettkafé. Modalen er fremfor alt en perle for de som liker natur og fjell, med fremragende turmuligheter i Stølsheimen.

For å stemme på Modalen, send kodeord HAVN 1 til 1901.  
-------------------------------------------------------------------------

2.    Skartveit Gjestehavn på Halsnøy i Ryfylke

 Havna ligger i Skartveitvågen på Halsnøy i Finnøy kommune. Havna i Ryfylket har stor kapasitet og er de senere årene blitt meget populær. Serviceinnstilt betjening sørger for orden i havna, hvor tilbudet er komplett med både diesel og dagligvarehandel. Servicebygget har alle fasiliteter, inkludert treningsstudio, velværeavdeling og restaurant. I tillegg finner vi en flott tilrettelagt badestrand her.

Skartveit Gjestehavn på Halsnøy i Ryfylke

For å stemme på Skartveit, send kodeord HAVN 2 til 1901.
-------------------------------------------------------------------------

3.    Bekkjarvik Gjestehavn, Austevoll

I Bekkjarvik på Selbjørn i Austevoll kommune har gründeren Inge Halstensen bygget ny gjestehavn bak en ny molo, og utvidet kjøpesenteret kraftig. Idylliske Bekkjarvik har dermed stor gjestehavnkapasitet rundt et meget flott anlegg, der gjestgiveriet inngår som en attraksjon for matglade båtfolk. Bekkjarvik satser målrettet på båtturisme, og kan tilby et svært moderne anlegg med førsteklasses fasiliteter.

For å stemme på Bekkjarvik, send kodeord HAVN 3 til 1901
-------------------------------------------------------------------------

4.    Stavern Gjestehavn

Bekkjarvik i Austevoll

Mye positivt har skjedd i Stavern gjestehavn i den siste tiden. Båtfolket føler seg velkommen til en sjarmerende by som tilbyr gode opplevelser. Gjestehavnen er godt tilrettelagt for båtfolket, med alle tilbud i eget servicebygg.  På Jacobsens brygge ved Redningsselskapets base er det bunkring, og i havneområdet er det tømmestasjon for septik.  

 For å stemme på Stavern, send kodeord HAVN 4 til 1901.
-------------------------------------------------------------------------

5.    Jondal Gjestehavn

Jondal Gjestehavn i Hardanger har blitt kraftig oppgradert de senere årene. Det innebærer nytt toalettanlegg med dusj, vaskemaskin og tørketrommel i nytt servicebygg. I 2013 fikk Jondal også nytt bryggeanlegg. Om sommeren går det buss fra bygda og opp til sommerskisenteret på Folgefonna. Foruten et flott gjestehavnanlegg, har Jondal et svært attraktivt tilbud av aktiviteter til båtfolket.

For å stemme på Jondal, send kodeord HAVN 5  til 1901.
-------------------------------------------------------------------------

Stavern gjestehavn i Vestfold

6.    Grimstad Gjestehavn

I sommer var Anita Nicolaysen kafévertinne på bryggekanten for første gang – og tok imot båtgjestene sammen med ektemannen Jens Otto Dolva. Begge driver de også Café Ibsen og har også innført uteservering på bryggekanten i år. Båtfolket fortsetter å skryte av Grimstad gjestehavn. Og det er neppe uten grunn. Det serviceinnstilte havnepersonalet står klare for å hjelpe deg med fortøyningene, og både moderne servicebygg og trådløst internett er på plass. Med sitt nye og påkostede kaianlegg er gjestehavnen i hjertet av Grimstad en av Sørlandskystens aller beste. Kanskje også Norges beste?

For å stemme på Grimstad, send kodeord HAVN 6  til 1901.

--------------------------------------------------------------------------

Tidligere vinnere:

2006    - Husnes
2007    – Bekkjarvik
2008    – Helgøysund
2009    – Husnes
2010    – Farsund
2011    – Farsund
2012    – Klokkergården på Rødøy
2013    - Tønsberg

 

Jondal gjestehavn i Hardanger
Grimstad gjestehavn i Aust-Agder