KONSENTRERT: På bildet er David Beckham på vei opp Themsen i den spesielle farkosten Bladerunner BR RIB 35. Fakkel-assistenten passer på den olympiske ild mens Beckham kjører båt. FOTO: AOP/Paul Grover-Rex Features
KONSENTRERT: På bildet er David Beckham på vei opp Themsen i den spesielle farkosten Bladerunner BR RIB 35. Fakkel-assistenten passer på den olympiske ild mens Beckham kjører båt. FOTO: AOP/Paul Grover-Rex Features

"Beckhams båt" kan bli din

Den spesielle RIB-en David Beckham kjørte opp Themsen med under åpningsseremonien av OL i London skal nå auksjoneres bort.

Publisert Sist oppdatert

RIB-en som David Beckham førte opp Themsen 27. juli kan altså bli din. Det er  auksjonsbyrået Bonhams som i desember tar over lokalene til Mercedes-Benz World ved Brookland-banen i England. I lokalene er det utstilt en rekke eksklusive gamle biler og motorsykler, som vil danne en fin ramme for auksjonen av gamle eksklusive biler og en ganske ny båt; nemlig Bladerunner 35, Brukt under åpningsseremonien i OL. 

Beckham fraktet den olympiske ild opp Themsen der den ble overlevert  Sir Steve Redgrave. Beckhams ratting, og TV-eksponeringen skal visstnok gi båten stor verdi. Det blir i alle fall en fin historie å fortelle dine båtvenner når du treffer dem midtfjords i din nye motorbåt. Du kan også fortelle dem at nesten en milliard mennesker har sett båten din på TV.

Pimpet Bond-båt

Bladerunner BR RIB 35-båten ble bygget i 2007, og ble spesialutrustet i forbindelse med oppgaven den fikk under åpningsseremonien av OL i London. Båten ble utstyrt med fire liksom-raketter, røykmaskin, vannjet og en haug av LED-lys, for å gi den skikkelig James Bond-look.

SPESIELL: Båten er produsert av ICE marine i Surrey, England, og har et meget spesielt trimaranlignende skrog. På bildet kan skroget skroget ses på racing-utgaven av Bladerunner 35.

Spesielt skrog

Produsenten hevder det er et knivskarpt V-bunnsskrog med enorme lufttunneler som skal gi fantastiske aerodynamiske egenskaper. Uansett, skroget er bygget for racing og store hastigheter. Med to Mercury Verado-motorer på totalt 600 hk skal båten være god for 65 knop. Så fort gikk det ikke med Backham bak rattet.

Det er forventet at båten vil innbringe inntil 400 000 dollar- eller om lag 2,2 millioner kroner. Inkludert i prisen får man blant annet sportsratt, Ulman-seter, sjøvannstoalett, et gammelt ekkolodd, dusj, kartplotter og CD-spiller. 

Båten er i godt selskap under aksjonen. Der skal blant annet et Vintage Hurricane-fly under hammeren. Det samme skal en 1938-modell Jaguar og en Pagani Zonda F. 

HER kan du legge inn bud.