Project DA10 lanseres i Düsseldorf

HALVPLANENDE båter er på vei tilbake, med moderat fart og forbruk som en del av målsettingen.

Bavarias nye linje

De første databildene på Bavaria Project DA10 viser helt nye designlinjer fra den tyske storprodusenten. Den første prototypen av Project DA10 kommer på sjøen våren 2016.

Publisert Sist oppdatert

Det er utviklingsteamet hos Bavaria i Giebelstadt i Tyskland som presenterer skissen på den 40 fot lange motorbåten. I utviklingsprosessen er det tatt hensyn til en rekke faktorer, alt fra kundenes behov og ønsker til hva forhandlernettet har hatt av synspunkter. Prosjektet er et samarbeid mellom Bavaria og det kjente, hollandske designfirmaet Vripack.

Designet beskrives som ”klassisk moderne” i kombinasjon med smart utnyttelse av båtens volum. Blant annet blir glassene i vindskjermen limt inn som en del av konstruksjonen. I tråd tidens melodi når nye båter utvikles, kommer også denne båten i flere versjoner basert på samme skrog. To er allerede klare, vil bli en sedan- og en flybridge-versjon. Flere innredninsløsninger vil bli tilgjengelig, som to eller tre lugarer. Forøvrig vil båten få en stor salong med stor bysse og en velformet førerplass.

Skroget blir halvplanende, noe som innebærer at DA10 ikke er designet for høye hastigheter, men derimot økonomisk marsjfart og moderate motorinstallasjoner. Alle motoralternativene kommer fra Volvo Penta i effektområdet 75–300 hk.

Den endelige modellbetegnelsen på Project DA10 blir offisielt under båtmessen Boot i Düsseldorf i januar.

Prosjektet kan følges på www.facebook.com/projectda10

Info: www.bavaria-yachtbau.com