GODT SALG: Den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang selger godt med båter mens jakten på nye eiere i Tyskland fortsetter. (Foto: Amund Rich. Løken).

Bavaria selger godt mens jakten på ny eier pågår

Samtidig som jakten på ny langsiktig eier pågår, melder Bavaria at produksjonen av fritidsbåter i Giebelstadt går for fullt. I en pressemelding i dag bekreftes det at 30 båter har forlatt produksjonshallene på vei til kunder verden over i løpet av de siste to ukene. Alle 600 ansatte er i full jobb.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart en måned siden Bavaria Yachtbau søkte rettslig vern mot sine kreditorer. Dagens eiere er de amerikanske venturefondene Anchorage og Oaktree som har en samlet gjeld på nær tre milliarder norske kroner. Den lille delen av konsernet som omhandler båtproduksjon i Tyskland er positiv, med tilfredsstillende ordrebøker, men likevel har eierne søkt vern mot sine kreditorer.

Venter avklaring i sommer

Jakten på nye eiere er i full gang og ifølge pressemeldingen er det ventet en avklaring innen juli i år. I følge Tobias Brinkmann, en Hamburg-basert restruktureringsekspert som nylig trådte in i ledelsen, skal det være samtaler med interessante eierkonstellasjoner, både finansielle og industrielle og noen velstående familier med utpreget båtinteresse.

Godt Bavaria-salg i Norge

Av de 30 båtene som er levert Bavaria-forhandlere i løpet av de to siste ukene, er ikke mindre enn 10 levert den norske Bavaria-importøren.

-Vi har fått alle båter vi har bestilt og betalt, så å si uten forsinkelser, sier en fornøyd daglig leder Lars Erik Solvang til Båtmagasinet. Han er ikke spesielt urolig for den foreløpige noe uavklarte finansielle situasjonen il det tyske selskapet, men har tro på at nye sterke eiere er på plass i løpet av sommeren.

"Kommer til dekket bord"

-Nye eiere kommer til dekket bord. Etter omfattende produktutvikling har Bavaria en moderne og svært kundetilpasset modellserie. Godt salg viser jo at dette er båter som treffer riktig i markedet, sier Solvang.