Velger ny prisstrategi

Store innkjøp, nye norgespakker og fordelaktig kursutvikling gjør at Bavaria Båt Norge AS velger ny prisstrategi i 2917. Prisene går ned 3-5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

-Normalt opplever vi en prisjustering opp rundt årsskiftet, men i år er det flere grunner til at vi ikke må det, sier den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang.

Flere elementer

-Vi står for betydelige innkjøp og oppnår stordriftsfordeler. Vi kjøper også mye båt utenfor sommersesongen, noe fabrikken setter pris på, og vi har i tillegg forhandlet frem skreddersydde utstyrspakker basert på hva norske kunder ønsker av ekstrautstyr. Etter forhandlinger med fabrikken, som ble sluttført under den pågående båtmessen i Düsseldorf, er denne pakken betydelig rabattert i forhold til enkeltopsjoner. 

-Hva snakker vi om i kroner og øre?

-Samlet utstyr i en slik pakke representerer nok en verdi opp mot 200.000 kroner og avslaget representerer rundt 20 %. Kursutviklingen mellom kronen og euroen representerer også et betydelig beløp. Totalt blir avslaget på en båtpakke fra tre til fem prosent. Da snakker vi om et pent beløp på en ny båt som for eksempel koster to millioner kroner, sier Solvang.

Bruktbåtprisene stiger

-Vi ser at annenhåndsverdien på bruktbåter nå er stigende, og spesielt de nyere brukte båtene er ettertraktet. Samtidig så har det skjedd så mye god produktutvikling i årene etter finanskrisen, at en ny båt i dag har en betydelig høyere kvalitet, komfort og merverdi. Dette tror jeg vil bidra til økt salg av nye båter de nærmeste årene, sier Solvang