En glad og overrasket generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet mottar prisen "Årets Havfrue" av presidenten i KNBF, Kai Schøne.

Rikke havfrue

Nå er Rikke Lind offisielt utnevnt til havfrue

Publisert Sist oppdatert

Redningsselskapets allestedsnærværende generalsekretær, Rikke Lind ble hedret av Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) på båttinget i Stavanger lørdag. Hun ble da tildelt KNBFs ærespris "Årets Havfrue". Havfrueprisen er en vakker statuett som er laget av billedkunstneren Nils Aas.

Prisen tildeles kvinner som har vist en fremragende innsats for et bedre båtliv. Kongelig Norsk Båtforbund innstiftet prisen ”Årets Havfrue” i forbindelse med forbundets 90-års jubileum i 2001, og Rikke Lind er den femte kvinnen som er tildelt prisen siden da. Forrige gang gikk prisen til Høyres Inggjerd Schou.

President Kai Schøne overrakte prisen, og sa at Rikke Lind har kommet som en virvelvind inn i Redningsselskapet og virkelig har videreutviklet selskapet etter ryddejobben som tidligere generalsekretær Øyvind Stene gjorde i selskapet. Schøne sa at Rikke Lind har gjort til skamme all skepsis KNBF hadde når hun kom fra jobben som statssekretær i næringsdepartementet til jobben som generalsekretær i Redningsselskapet, og at hun virkelig hadde satt selskapet på kartet og jobbet for fritidsbåtfolkets beste.