Båtopplaget i Bestumkilen i Oslo er truet, og det er allerede alt for få opplagsplasser i Oslo. (Foto: NTB/Scanpix)

FrP vil ha båtplasser

Presset på båtplasser og opplagsplasser i Oslo øker. De som ivrer for å bruke områdene til boligbygging får stryk av FrP som snarer vil øke områdene for båtfolket.

Publisert Sist oppdatert

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen gikk kraftig ut til fordel for båtfolket i Oslo da Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) i samarbeide med Sjølyst Marina, som betjener syv opplagsforeninger, arrangerte et båtpolitisk debattmøte i Oslo Motorbåtforening nylig. Selv om alle partier var enige om at den beste måten å drive småbåthavner på var å overlate det til ideelle båtforeninger, var ikke alle politiske partier like interessert i å legge forholdene til rette for båtfolket. Det er faktisk bare Høyre som har skrevet noe om båtpolitikk i sitt program, men Carl I Hagen var den som gikk lengst for å tilfredsstille båtfolket når han fremførte Fremskrittspartiets syn. Partiet vil nemlig at antallet havne- og opplagsplasser i Oslo ikke skal reduseres, men heller økes som følge av lange ventelister. FrP vil ikke ha ny bebyggelse sør for E18 mellom Frognerkilen og Lysaker. "-Ja, Hydro- og Gjensidige-kontorbyggene skulle aldri sett dagens lys, men vært revet til fordel for maritime rekreasjons- og aktivitetsområder for befolkningen" sa Carl I. Hagen. Ikke nok med det. FrP vil også hente stein fra tunnelprosjekter for å øke sjønære arealer for å sikre flere havne- og opplagsplasser.

Carl I. Hagen gikk knallhardt ut til fordel for båtfolket. (Foto: NTB/Scanpix)

Carl I. Hagen gikk knallhardt ut til fordel for båtfolket. (Foto: NTB/Scanpix)

Dette var selvfølgelig som musikk i ørene til de fleste av de fremmøtte i det stapp fulle forsamlingslokalet til Oslo Motorbåtforening. Det har i lengre tid vært press mot havne- og opplagsplassene i dette området av Oslo. Noen mener at man bør redusere antallet opplagsplasser til fordel for bolig- og næringsutbygging.