MOTORBESLAG: Gunnar Holm fulgte etter bandittene til politiet kunne ta over. Bildet er fra et tidligere beslag. Illustrasjonsfoto
MOTORBESLAG: Gunnar Holm fulgte etter bandittene til politiet kunne ta over. Bildet er fra et tidligere beslag. Illustrasjonsfoto

-Simple banditter bør få så dem husker

Gunnar Holm fra Rauma i Møre og Romsdal tok åtte banditter på fersk gjerning. Nå vil han ta flere.

Publisert Sist oppdatert

Den siste tiden har det blitt stjålet flere båtmotorer i Vest-Norge. Det har i følge NRK Møre og Romsdal blitt registrert 13 tilfeller av grove tyverier i Sogn og Fjordane i løpet av den siste uka. Flere båtmotorer er også stjålet fra Sunnmøre, og i helga forsvant syv motorer fra Rauma, i følge NRK.

Men båtmotorene til Gunnar Holm fikk tyvene aldri tatt. Tre mann gikk ut på Holms brygge og begynte å skru på motorene. Ved brygga ligger tre båter med motorer fra 10 hk og oppover. Den snarrådige 65-åringen gikk fra huset sitt som ligger omtrent 150 meter unna, og lyste med lommelykta mot bandittene.

Stakk av i Caravelle

Da la banden på sprang, og hoppet inn i en ventende Caravelle, og forsvant. Men Holm ga seg ikke med å skremme bort tyvene. Han satte seg i bilen og kjørte etter. Underveis hadde han kommunikasjon med politiet, som etter en drøy halvtimes tid stoppet bilen og pågrep åtte mann. Fem av de pågrepne er registrert som tiggere i Molde, og samtlige tilhører romfolk-miljøet.

Underveis i biljakten kastet åtterbanden fra seg flere båtmotorer, for å kvitte seg med bevis.


Her ved Holm i Rauma tok Gunnar Holm Tyvene på fersk gjerning.    Vis større kart

Ikke redd

Var du aldri redd, det var tross alt deg mot åtte mann?

-Jeg er ikke redd for banditter. Jeg tar dem hvis jeg kan, sier Holm til Båtmagasinet.

Det er ikke første ganga Gunnar Holm fakker banditter. Flere ganger opp gjennom årene har bedriftseieren tatt kjeltringer på fersk gjerning.

-Det har til og med hendt at vi har gjort opp på stedet, sier Holm, som er daglig leder på Promonor, et selskap som driver innen motor og mekanikk.

Fare for liv og helse

Han etterlyser hardere straff for dem som begår gjentatt vinningskriminalitet.

-Simple banditter bør få så dem husker. Vi bør øke ressursene til politiet, slik at Norge blir kjent som et sted der kriminelle ikke kan føle seg trygge, sier møringen.

Samtidig er Holm opptatt av å rose politiet for innsatsen.

-De stilte opp fra alle kanter, og brukte alt dem hadde  av tilgjengelige ressurser.

Hva med din egen innsats, hva tenker du om den?

-Nei, det er ikke så mye å snakke om. Jeg er mest opptatt av å ivareta felles interesser, sier den beskjedne hverdagshelten.

Tror du flere vil prøve seg på motorene dine etter dette?

De må gjerne prøve, men det er fare for liv og helse for alle som forsøker seg.

Har du et bilde av deg selv vi kunne brukt i artikkelen?

-Nei, ingen får bilde av meg, for jeg skal ta flere av disse.  Det nytter ikke å fange banditter dersom jeg kommer i avisen og alle vet hvem jeg er. Den hobbyen har jeg nemlig tenkt å fortsette med, sier dagens mann på Møre.