DØMT: Åtte menn er dømt til fengselsstraff for organisert kriminalitet i Norge. Seks av dem har rømt landet. Illustrasjonsfoto.

7 måneders fengsel for båtmotorbande

Åtte menn er dømt til fengsel for tyveri av båtmotorer i Møre og Romsdal. Seks av de åtte har rømt landet - og kan dermed unngå soning.

Publisert Sist oppdatert

Det var i august at Gunnar Holm fra Rauma i Møre og Romsdal satte en stopper for en rumensk tyveribande ved å følge etter dem til politiet kunne ta over.

-Simple banditter bør få så dem husker, uttalte hverdagshelten til Båtmagasinet 22. august. Nå har banden fått  fra fem til sju måneders fengselstraff for å stjele fire båtmotorer fra 25 hk og ned til 4 hk fra båthavner i Møre og Romsdal, i følge Romsdals budstikke.

Ønsket frifinnelse

De åtte mennene hadde fått oppnevnt syv advokater, som alle ba om frifinnelse, subsidiært at klientene ble ansett på mildest mulig måte. Særlig mild ble straffen ikke, da dommeren la seg tett opp til aktors påstand om åtte måneders fengsel.

Mennene forklarte i retten at de var på vei til Oslo for å hente flere "Folk er folk"-blader, og kjørte seg bort mens de lette etter en bensinstasjon. Retten fant dette lite troverdig.

Stakk fra landet - kan slippe soning

Kun to av de åtte ble varetekstfengslet da det ikke var plass til alle sammen i nærliggende fengsler. Seks av de tiltalte fikk derfor daglig meldeplikt hos politiet i Molde. Den ble overholdt frem til helgen før rettsaken mot dem startet. Mye tyder på at mennene har rømt landet. Dermed kan seks av de åtte romfolkene gå fri.

-Dommen vil bli liggende registrert på dem i tilfelle de dukker opp igjen. Med mindre de dukker opp vil det ikke skje noe, sier politiadvokat Astrid Bolstad til NRK Møre og Romsdal.