MESSESJEF Merete Rustad er glad for at Sjøen for alle klarte å fylle 10 000 kvadratmeter i Telenor Arena.
MESSESJEF Merete Rustad er glad for at Sjøen for alle klarte å fylle 10 000 kvadratmeter i Telenor Arena.

– Lurt å flytte båtmessen nærmere sentrum

Telenor Arena, som blir de nye lokalene for båtmessen Sjøen for alle, er fulltegnet.

Publisert Sist oppdatert

NORBOAT har opplevd god respons i forkant av Sjøen for alle, som nå er flyttet til Telenor Arena. Alle de 10 000 kvadratmeterne med utstillingsplass er nå bestilt, tre måneder før messa åpner 13 mars neste år.

– Dette viser at valget om å flytte båtmessen nærmere sentrum var smart, sier messesjef Merete Rustad.

Ikke siden 2007  har Norges største båtmesse, Sjøen for alle, vært så tidlig fulltegnet som nå. Det er nå ventelister, og bransjeforbundet vurderer nå standreduksjon og telt for å få plass til flere. Det blir uansett et fullstappet senter med et meget variert utvalg av fritidsbåter og utstyr når Sjøen for alle åpner dørene på Telenor Arena for båtentusiaster for første gang. Selv om utstillingsarenaen er ny, vil tilbudet bli som før hva gjelder båtpremierer, motorer, utstyr, elektronikk og klær, med andre ord en fullverdig båtmesse, skriver Norboat i en pressemelding.

Det bør legges til at antallet utstillere nå er nede i 125, noe som er en betydelig reduksjon fra tidligere år. Årets messe på Lillestrøm hadde rundt 200 utstillere, mens det i julbelsesongen 2006/07 var hele 260 utstillerer. Arealet er også redusert fra 15 000 til cirka 10 000 kvadratmeter.

– Vi har hele tiden hatt stor tro på flyttingen til Telenor Arena, men helt sikre på suksess kan man aldri være. Nå kan vi endelig puste lettet ut, sier messesjef i båtbransjeforbundet NORBOAT, Merete Rustad. 

– Avgjørelsen om å flytte er gjort etter flere undersøkelser blant våre utstillere, og interessen viser jo at dette er riktig.  Vi har også gjort undersøkelser blant publikum, og gjengangsmelodien blant båtbrukerne er at disse også ønsker messen nærmere sentrum. Det lover bra for besøkstallet, sier Rustad.

Telenor Arena. FOTO: Helge Høifødt

Yamaha tilbake på messen

– Vi har lenge ønsket en flytting av Sjøen for alle til et sted nærmere publikum og våre kunder, sier Henrik Thaulow, divisjonsjef  i Yamaha Motor Scandinavia.

– Vi mener Telenor Arena har en utmerket beliggenhet nær Oslo, men arenaen har også enkel reisevei fra Øst- og Vestfold, samt båtfylkene lenger sør, noe som selvsagt er viktig, avslutter Thaulow. Yamaha Motor Scandinavia stiller med merkenavn som Yamarin, Buster, Pioner og Finnmaster på Sjøen for alle 2013.

 

Noen fakta:

Neste års messe er den 51. i rekken for Sjøen for alle. Det er per i dag ca. 125 påmeldte utstillere fordelt på ca 10.000 kvadratmeter. NORBOAT håper på ca 30.000  besøkende for messen. Sjøen for alle på Telenor Arena arrangeres 13.-17. mars 2013.